Košarka

VELIKA SRAMOTA, OSJEĆAM VELIKU BRUKU! Željko Obradović ostao bez teksta: IZVINITE svi!

Autor Mladen Šolak

Prva poruka trenera Partizana posle iznenađujućeg poraza.

Izvor: YouTube/BC Partizan TV

Partizan je šokantno izgubio od Splita, autsajdera koji je potpuno nadigrao šampiona u Štark areni i napravio najveće iznenađenje sezone. Posle poraza, Željko Obradović je preuzeo odgovornost i uputio izvinjenje navijačima koji su izviždali njegov tim. "Čestitam ekipi Splita na zasluženoj, apsolutno zasluženoj pobjedi, igrali su neuporedivo bolje od nas i apsolutno su zaslužili da pobijede. Vjerovatno je prva stvar koju bi trebalo da uradim da se izvinim svima koji su došli u salu i vidjeli ovo nevjerovatno loše izdanje moje ekipe. Kad ekipa ovako izgleda, vjerovatno bi trener trebalo da se zapita i da preuzme odgovornost. Ja ću je, kao i uvijek, preuzeti".

Partizan je igrao bez Kevina Pantera i Pi-Džej Doužera. "Znali samo da je iza nas bila serija utakmica, kao da je ona i ispred nas, pa sam razmišljao da je najbolje da se odmore dvojica igrača, Kevin koji je u velikoj minutaži u poslednjim mečevima i Pi-Džej, koji ima problem sa nogom, a uz njih i Trifa, za koga se još utvrđuje zašto mu je pozilo prije neki dan na putu"

Za kraj, Obradović je dodao još jednom: "Izvinjenje svim navijačima Partizana što su imali priliku da gledaju ovakvo izdanje tima. Velika sramota i osjećam veliku bruku i sramotu", dodao je Obradović.

Partizan će sledeći meč igrati u četvrtak od 20.30 časova protiv Bajerna u Evroligi, a u ABA ligi je nakon večerašnjeg poraza suočen sa novom realnošću - da je Zvezda izvjesno nedostižna na prvom mjestu (i pored njenog teškog poraza u Podgorici), a da je sada Partizan u situaciji da se bori za drugo mjesto, protiv Budućnosti. Podgoričani u ovom trenutku, na sedam kola do kraja, imaju pobjedu više od crno-bijelih.