PROGOVORIO

NAJVEĆA ŽELJA ZVEZDAŠA - DA SE KALINA VRATI! "Možeš da se praviš tvrd, ali kad čuješ to skandiranje..."

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Kalinić pričao je o Crvenoj zvezdi i poruci navijača.

Izvor: RTS/Screenshot

Nikola Kalinić ponovo je bio pred navijačima Crvene zvezde Meridianbet, samo u drugom dresu. Sa Barselonom je došao u punu Arenu i vratio se kući sa pobjedom (85:76). Dočekan je srpski košarkaš ovacijama i aplauzima, pa su mu u jednom momentu pjevali sa tribina da se vrati u Zvezdu. Čuo je i on sve to.

Po završetku meča pričao je sa novinarima i jedno od pitanja bilo je "da li će ikada meč sa Zvezdom moći da bude kao svaki drugi za njega". Zna i sam da je to nemoguće. "Pa, teško. Mislim, ono, pogotovo navijači kada skandiraju vrati se. Tako da... Mislim da do svakoga dopre koliko god se pravio tvrd. Tako da, uvijek je zadovoljstvo igrati protiv Zvezde. Uspjeli smo da neutrališemo neku vezu publike i igrača, kontrolisali smo ritam", rekao je Kalinić, prenosi "Meridian Sport".

Osvrnuo se na dešavanja na parketu. "Slavili smo relativno lako, možda i lakše nego što smo očekivali, posebno poslije pobjede Zvezde protiv Valensije. Kontrolisali smo ritam, nijesmo im dozvolili da se rastrče, daju lake poene i da se hrane energijom sa tribina. Zato je bilo lakše", jasan je Nikola.

Bilo je spekulacija ljetos oko povratka Kalinića na Mali Kalemegdan. Pričalo se da će zbog smanjenja budžeta i finansijskih problema Barselona morati da smanji budžet i da bi Srbin mogao da ode. Na kraju se to nije dogodilo i on je ostao u Španiji. Ove sezone Nikola prosječno bilježi 8,4 poena, 3,9 skokova i 2,7 asistencija po meču.

Kalinić je jedan od miljenika navijača Crvene zvezde, bio je u crvenobijelom dresu u dva mandata, prvo u sezoni 2014/15, pa 2021/22 i u oba navrata osvojio je tripl krunu (ABA ligu, Kup Koraća i KLS). Bio je jedan od lidera tima u oba navrata, posebno u drugom kada je briljirao na parketu i "pogurao" Zvezdu do sva tri trofeja.