MINUT ĆUTANJA

NBA LIGA SE POKLONILA VELIKOM DEKIJU: Potresne scene, Lebron spustio glavu... On je bio košarka! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Prethodne noći NBA liga se oprostila od Dejana Milojevića.

Izvor: Twitter/BleacherReport/Screenshot

Proslavljeni srpski košarkaš i trener Dejan Milojević preminuo je u 47. godini od posledica srčanog udara i zbog toga je utakmica njegovog Golden Stejta i Jute odložena, dok je na svim ostalim mečevima NBA lige prethodne noći odata počast našoj legendi. Mečevi su zbog toga počinjali minutom ćutanja, a za to vrijeme bi se na velikom ekranu pojavila fotografija velikog Dekija, košarkaša i trenera koga su svi voljeli.

Od njega su se inače opraštali i treneri poput Majka Brauna, Kvina Snajdera, Rika Karlajla i drugih, vidjeli smo emotivna izlaganja Darka Rajakovića iz Toronta i kapitena reprezentacije Srbije Bogdana Bogdanovića, dok su ovako izgledale scene na početku NBA utakmica prethodne noći:

Pročitajte i biografiju Dejana Milojevića čiju karijeru je obilježilo mnogo stvari, a možda ne znate da je na jednom meču postigao čak 141 poen i dobio nadimak "srpski Barkli". Dobro je poznato i da je imao veliki uticaj na karijeru Nikole Jokića, s tim da je u jednom od poslednjih intervjua rekao da ne voli kada kažu "da ga je napravio".