Košarka

BUDUĆNOST U NOVOM MESTU PROTIV KRKE

Autor Balša Janković

Nedjeljni rival u okviru 16. kola ABA lige je Krka.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Pred košarkašima Budućnosti Voli je serija od tri utakmice na gostovanjima.

“Krka sigurno traži bodove kao i sve ekipe iz donjeg dijela tabele, a svakom protivniku je izuzetno teško u ‘Leon Štukelj’ dvorani. Sigurno će biti motivisani protiv nas, imamo par treninga na kojima možemo da se spremimo za Krku i očekujem našu pozitivnu reakciju. Da odigramo sa više samopouzdanja nego u prethodnim utakmicama i da protiv jednog dobrog tima opravdamo ulogu favorita”, rekao je trener “plavih” Andrej Žakelj.

Na gostovanje Krki igrači Budućnosti idu u dobrom raspoloženju. Za to je zaslužno dobro izdanje i pobjeda nad liderom Evrokupa Burgom.

“Mislim da smo nakon tog meča dobili na samopouzdanju. Mislim da smo, pogotovo odbrambeno bili na visokom nivou i nadam se da možemo tako nastaviti u sledećim utakmicama. Dobar pristup utakmicama je prva i posljednja stvar koju želim”, poručuje Žakelj.

“Čeka nas dug put, sedam dana ćemo biti van Podgorice sa tri utakmice u tom periodu a svaki meč nam je bitan. Takav nam je raspored, po tom pitanju ne možemo ništa uraditi i nemamo ništa od ‘plakanja’. Moramo da radimo na sebi, na našoj igri, na našoj svježini i da se pripremimo za meč sa Krkom u nedjelju”, zaključio je Žakelj.

Utakmica počinje u 17 sati.

Poslije Krke, “plavima” slijedi ključan meč za doigravanje u Evrokupu u Solunu protiv Arisa, a onda povratak u Zagreb na megdan Ciboni.