Košarka

KOŠARKAŠIMA BUDUĆNOST VOLIJA NEOPHODAN TRIJUMF NAD BURGOM

Autor Mirela Ljumić Izvor Vijesti

Plavi u 14. kolu Evrokupa dočekuju lidera grupe, ekipu Burga. Meč počinje u 19 časova.

Izvor: KK Budućnost Voli

Litkabelis, Šljonsk, Aris, Trento, Turk Telekom i Kluž gostovali su ove sezone u “Morači” - kucnuo je trenutak i za najbolju ekipu u grupi B Evrokupa.

I to u trenutku kada crnogorski prvak nema pravo na grešku ukoliko želi plasman u nokaut fazu. Košarkaši Budućnost Volija dočekuju francuski Burg u 14. kolu drugog po kvalitetu evropskog takmičenja - meč u našoj najvećoj dvorani igra se od 19 sati.

,,Očekuje nas veoma važan meč protiv izuzetno jakog protivnika koji je popunjen na svim pozicijama" poručio je Jogi Ferel, plej Budućnosti.

Prvi meč ovih rivala odigran početkom novembra na istoku Francuske donio je pobjedu Burga (78:73), ali i dobre periode igre Budućnosti u 1. poluvremenu. Ipak, očajna 3. četvrtina riješila je pitanje pobjednika.

,,Burg igra odlično, trenutno je u seriji od 10 pobjeda, a u posljednjih 14 mečeva upisao je samo jedan poraz. Igra veoma brzu košarku, izuzetno efikasnu i u prethodnom kolu Evrokupa slavio je protiv Gran Kanarije. Moramo da poštujemo takvog protivnika", naglasio je Andrej Žakelj, trener “plavih”.

Klub iz istoimenog grada u blizini granice sa Švajcarskom u odličnoj je formi ove sezone - lider je grupe B, a u Podgoricu stiže nakon 10 vezanih pobjeda u svim takmičenjima.

,,Jednostavno moramo da imamo više fokusa svih 40 minuta, kao i da se nadamo da ćemo imati veliku podršku sa tribina", dodao je Ferel i nastavio u sličnom tonu.

,,Nadam se da će nas navijači ‘nositi’, da ćemo iskoristiti tu energiju kako bismo odigrali dobro i slavili."

Budućnost nakon 13 rundi ima pet pobjeda - jednu manje od Trenta i Arisa koji se nalaze u zoni plasmana u nokaut fazu.

,,Ova utakmica je od velikog značaja, kao i posljednjih nekoliko u Evrokupu", ponovio je Žakelj.

Budućnost igra! Budućnost Voli - Bourg en Bresse, srijeda 19h!
Izvor: YouTube/Budućnost VOLI

,,Od narednih utakmica očekujem da budemo bolji - da napredujemo iz meča u meč i da imamo pristup i koncentraciju koji su potrebni. Na nekim utakmicama to smo i pokazali, na nekim samo na momente i moja želja je da igrači shvate da nije dovoljno samo 20 do 30 minuta igre. Moramo da igramo fokusirani, sa velikom energijom i samo tako možemo da se nadamo dobrom rezultatu protiv tako dobre ekipe. Sve drugo ne bi bilo dobro" - zaključio je Žakelj, a prenose Vijesti.