LUD MEČ!

KALINIĆ I VESELI SRUŠILI REAL - KAKVA POBJEDA! Najbolji kad je najvažnije, "kraljevski klub" zaustavljen!

Autor Milutin Vujičić

Velika pobjeda Barselone protiv Real Madrida, najboljeg tima Evrolige ove sezone.

Izvor: Coust Laurent/ABACA / Shutterstock/ Profimedia

Barselona je nanijela tek drugi poraz Real Madridu ove sezone, nakon što je tuča Rodrigeza i Laprovitole inspirisala u poslednjoj četvrtini da "doda gas". Na kraju, Barselona je slavila 83:78 (21:25, 24:22, 15:15, 23:16). Za to su prije svega zaslužni najbolji strijelac domaćina večeras Jan Veseli (27 poena) i Nikola Kalinić koji je odigrao "klač" četvrtinu, pokazavši da je najbolji baš onda kada je to najvažnije.

Na kraju je reprezentativac Srbije postigao 13 poena, imao je još četiri skoka i pet asistencija, međutim bilo je tu i mnogo stvari koje se ne vide u statistici. Igrao je maestralno odbranu, pogađao kada je bilo presudno (trojkom se odvojili na +10), tako da se može reći da je bio jedna od ključnih figura u pobjedi Barselone.

Ovo je bila vrlo važna pobjeda i za trenera Rožera Grimaua, pošto se spekulisalo da mu se "drma klupa", pa teško da bi mu i Huan Karlos Navaro progledao kroz prste da je izgubio četiri uzastopna meča protiv Real Madrida. Ovako, dobio je novu energiju i čini se da je za razliku od svog prethodnika Šarunasa Jasikevičijusa našao bolji način kako da koristi Veselog i Veselog, koji su prosto bili fenomenalni.

Uz njih, dvocifren kod domaćina bili su i Nikolas Laprovitola (14 poena i osam asistencija) i Džabari Parker (10). S druge strane Džanan Musa je predvodio Real Madrid sa 19 poena, dok je Mario Hezonja dodao 16. Fakundo Kampaco nije mogao ništa da pogodi (2/8 iz igre), ali je imao osam asistencija.