Dolazi!

SFEROPULOS OTKRIO: ZVEZDA TRAŽI POJAČANJE! Pobjeda protiv Splita, pa druga lijepa vijest - evo gdje fali igrač!

Autor Dušan Ninković

Trener Crvene zvezde ispričao da je klub aktivan na tržištu.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je savladala Split u 13. kolu ABA lige i tako prvi dio sezone završila na liderskoj poziciji, a trener Janis Sferopulos saopštio je navijačima još lijepih vijesti. Nakon ubjedljive pobjede, na konferenciji za medije, grčki stručnjak je otkrio da će Zvezda uskoro dobiti novo pojačanje - plejmejkera koji treba da donese kvalitet timu.

Nakon uvodne riječi u kojoj je hvalio svoje košarkaše, posebno Marka Simonovića i Stefana Lazarevića, Sferopulos je ispričao i da Adam Hanga igra kao organizator igre samo dok se traži novi plejmejker Crvene zvezde. Podsjećamo, ta pozicija upražnjena je odlaskom Šabaza Nejpira koji je već debitovao u dresu Olimpije iz Milana!

"Htio bih da čestitam igračima, bili su ozbiljni od prvog momenta. Veći dio meča je bio dobar i ofanzivno i defanzivno. Za ovakav rezultat veoma je važno koliko profesionalno igramo utakmice. Sa druge strane, zadovoljan sam pojedinim igračima poput Marko Simonović jer je našao ritam i podiže formu, zatim Stefanom Lazarević koji neko vrijeme nije igrao. Važno je i što je ovo prva utakmica za Fredija Gilespija, ali on još ne zna akcije, odbranu, napada, imao je samo jedan trening sa nama. Biće nam od pomoći. Čestitam svima koji večeras slave Badnje veče i sutra Božić", rekao je Sferopulos.

Grčki trener zatim se okrenuo deficitarnoj poziciji pleja. "Adam Hanga je mnogo vremena, ne samo u Zvezdi, proveo na mjestima gdje može da organizuje igru. Kao plejmejker. Sigurno, mi smo na tržištu i tražimo plejmejkera za kojeg vjerujemo da će biti dobar da pomogne ovom timu. Sa druge strane, nećemo da potpisujemo igrače sa kojima rizikujemo na mjestu plejmejkera", rekao je Sferopulos i dodao: "Gilespi ne može da igra četvorku. On je igrač koji dobro igra odbranu, sa mnogo energije, čuva reket. U Bajernu nije igrao mnogo i morate da znate da on sada ne treba da nauči samo naš sistem igre, već da tokom nedelja pronađe svoj ritam. 

Mečevi poput ovog protiv Splita znače Zvezdi čak i kada ubjedljivo pobjeđuje. "Veoma je važno igrati ovakve utakmice jer ako ste ozbiljni možete da profitirate iz njih. Za nas je veoma važno da budemo ozbiljni, da igramo dobru košarku i da napredujemo. Neki igrači pronađu ritam, neke odmorimo, ali veoma je važno da igramo utakmice", rekao je Sferopulos i dodao: "Jago je veoma mlad, igra prvi put na ovom nivou i igra za tim koji ima mnogo zahtjeva. Nije lako igrati za Crvenu zvezdu. On mora da uči, mora da napreduje. Njegova pozicija je da organizuje, igra dobru odbranu, ne samo da postiže poene. Ima neke sjajne sjajne, neke dobre, neke loše utakmice, ali to je proces. Svake nedelje i svakog mjeseca treba da bude bolji."

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: