Pojačanje

BUM - ZVEZDA DOVELA NOVOG CENTRA: Stigao iz evroligaškog rivala, sve je gotovo!

Autor Nikola Lalović

Ono o čemu se govorilo je istina, Fredi Gilespi je novi košarkaš Crvene zvezde!

Izvor: MN Press

Sada je zvanično! Bajern je na zvaničnim kanalima potvrdio da je njihov košarkaš Fredi Gilespi prešao u redove Crvene zvezde! Nedugo posle Bajerna oglasila se i Crvena zvezda koja je takođe potvrdila da je Gilespi stigao u Beograd.

Ovaj Amerikanac nastupa na poziciji centra, ima 26 godina i Bajern mu je prvi tim u Evropi. Prije nemačkog tima on je završio koledž i ostao nedraftovan 2020. godine.Probao je kroz razvojnu ligu da se izbori za šansu u NBA i dobio je u dva navrata. Odigrao je 20 utakmica za Toronto u sezoni 2020/21 i devet mečeva za Orlando u narednoj sezoni.

Ipak u potrazi za minutima stigao je u Bajern ove godine, ali se nije uklopi i naigrao. NBA veteran Serž Ibaka je bio prva opcija ispred njega, a sam Gilespi je uglavnom imao minutažu manju od deset minuta. Prosječno je bilježio 2,2 poena i 2,4 skoka po meču, ali se sigurno nadaju u Zvezdi da će dići formu u Beogradu. 

 U meču sa Crvenom zvezdom u šestom kolu u Beogradu igrao je sedam minuta, nije upisao poene jer nije ni šutnuo na koš, a jedino je uspio da upiše jednu asistenciju, jednu ukradenu loptu i jedan skok. Najbolji meč odigrao je protiv Baskonije kada je upisao 8 poena i 3 skoka.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: