KAKAV DUEL!

ČUDO SA RASPONOM RUKU OD 240 CM! Ispisana istorija NBA lige, ovakvu partiju još nismo videli! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Viktor Vembanjama i Entoni Dejvis za košarkaške sladokusce.

Izvor: Ronald Cortes / Getty images / Profimedia

Prvi pik sa ovogodišnjeg NBA drafta Viktor Vembanjama nastavlja da pruža sjajne partije u dresu San Antonija i prethodne noći je uspeo nešto što niko nije do sada. Za 32 minuta na terenu, Vembanjama je uspeo da postigne 30 poena (uz četiri pogođene trojke), a imao je još i 13 skokova i šest blokada. Kako kažu statističari, ovakve brojke niko nije još imao u NBA ligi!

Ipak, to na kraju nije bilo dovoljno da Spursi dođu do pobede protiv Lejkersa (119:122), a čak im na ruku nije išlo ni to što Lebron Džejms nije igrao zbog manje povrede. Dovoljan je bio Entoni Dejvis koji je vodio velike bitke sa Vembanjamom i na kraju meč završio sa 37 poena (13/23), deset skokova i četiri ukradene lopte, međutim posle meča nahvalio je svog mladog kolegu i najavio da je pred njim budućnost: "Vembanjama je jedan od Onih", naglasio je Dejvis.

Vembanjama, koji je inače visok 225 centimetara i ima raspon ruku 240 - i uz to sjajno barata loptom i šutira trojke, ove sezone u proseku postiže 19,3 poena, dok beleži i 10,7 skokova, 2,5 asistencije i tri blokade po meču. Ali, treba podsetiti uvek da mu je ovo tek prva sezona u ozbiljnoj konkurenciji.

Pogledajte i kako je Vembi igrao prethodne večeri i zašto ga toliko navijača (i igrača) "kuje" u zvezde:

Viktor Vembanjama
Izvor: Youtube/NBA