Auuu!

FAKUNDO KAMPACO RAZBIO NBA TIM: Dončić stigao u Madrid i dobio ŠAMAR od prvaka Evrope!

Autor Nikola Lalović

Kakav smo meč gledali u Madridu! Na kraju je Luka Dončić sa Dalasom otišao pognute glave iz Evrope jer ih je Fakundo Kampaco na čelu Reala jednostavno ugasio!

Izvor: Profimedia

Kakva drama, kakav meč! Došao je Luka Dončić ponovo u Madrid, na jedino mesto gde bi se vratio iz Amerike da igra košarku, a tu je doživeo poraz! Osvajač Evrolige je pokazao klasu i savladao je Dalas Maverikse 127:123, A sve je rešio Fakundo Kampaco! 

Dao je 14 poena u poslednjoj četvrtini, a postigao je poslednjih devet na meču i uz Vensana Poajea i Serhija Ljulja doneo je pobedu prvaku Evrope! Na kraju je najefikasniji u pobedničkom timu bio upravo Argentinac sa 20 poena, 8 asistencija i 6 skokova, dok je Serhio Ljulj koji je vukao tim na početku utakmice ubacio 19 poena. Geršon Jabusele je imao 18 uz 9 skokova, a Vensan poaje je došao do dabl-dabla sa 15 poena i 10 skokova. Kod Dalasa Tim Hardavej je imao 21 poen, a Set Kari, Dante Egzum i Dvajt Pauel po 13. Luka Dončić je ostao bez učinka, ali se od ranije znalo daneće dugo igrati i samo pet minuta je proveo na terenu. 

Sve je počelo jako efikasno pa je posle prve četvrtine bilo 38:37, a onda je Dalas do kraja treće četvrtine podizao prednost. Ipak Real Madrid je uspeo da sa 37 poena u poslednjih 12 minuta preokrene i dođe do velike pobede. Real sada čeka meč sa Anadolu Efesom u gostima u Evroligi, dok će Dalas odigrati još jednu pripremnu utakmicu protiv Detroita, a onda će 26. oktobra započeti novu NBA sezonu gostovanjem San Antoniju.