Košarka

PARTIZAN U FINALU, IGRAĆE ZA TROFEJ! Ovacije za Aleksu Avramovića i dominacija crno-bijelih u Morači

Autor Mladen Šolak

Partizan pobijedio Igokeu u polufinalu ABA Superkupa i ušao u meč za pehar u "Morači".

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana pobijedili su Igokeu u polufinalu ABA Superkupa 91:84 (27.13, 24:18, 29.29, 11:24) i ušli su u finale turnira u podgoričkoj hali "Morača". Sledeći protivnik biće im pobednik duela Budućnosti i Studentskog centra, koji je zakazan za utorak u 21 čas.

Iako je dominantno dobio poslednju četvrtinu, pitanje pobjednika ipak se nije postavljalo od početka meča. Bila je i ovo utakmica bez tenzije, kakva se i očekuje od pripremnih susreta, a posebno je bio lijep trenutak u kojem je Aleksa Avramović pogodio trojku uz zvuk sirene za kraj druge četvrtine i za ogromnih "plus 20" za Partizan. Odgovorivši na aplauze publike, ljubimac svih navijača Partizana i reprezentacije Srbije podigao je ruku i zahvalio za ovacije koje je dobio u tom trenutku. Na semaforu je tada pisalo 51:31 i bilo je apsolutno jasno ko će u srijedu igrati u finalu turnira.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Alen Smailagić sa 15 poena, Kevin Panter ubacio je 13, a dvocifrene su bile i novajlije, Frenk Kaminski sa 12 poena i Pi-Džej Doužer sa 11.

Na drugoj strani, najefikansiji igrač meča bio je šuter Igokee Marko Jeremić, sa sedam ubačenih trojki iz 11 pokušaja i ukupno 23 poena.

  • PARTIZAN: Vukčević 8, Ledej 4, Avramović 6 (4 as) Koprivica 2, Panter 13, Smailagić 15, Jaramaz 1, Naneli 6, Trifunović 8, Anđušić 5, Doužer 11, Kaminski 12.
  • IGOKEA: Bošković, Atić 1, Delalić 6, Tanasković 8, Stanković, Jošilo 8, Nakić, Nikolić 13, Gordić 9, Milosavljević 9, Jeremić 23, Mudi 7.

Finale će biti odigrano u sredu od 21 čas.

BONUS VIDEO: