Košarka

SELEKTOR RADOVIĆ: AMERIKANCI IGRAJU JEDNOSTAVNO! TALENTOM I KAVLITETOM PRAVE RAZLIKU!

Autor Mirela Ljumić

Naša reprezentacija igra sjutra u 10:40 sa Amerikom drugu fazu Mundobasketa. Prije meča selektor Radović očekuje da ćemo pružiti dobru igru!

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Mi smo poslije utakmice sa Litvanijom, poslije napadačke loše noći, smanjili svoje šanse drastično za prolazak u četvrtfinale. Međutim, dok god postoje teoretske šanse mi ćemo igrati. Imamo utakmice protiv Amerike i Grčke i gledaćemo da dobro odigramo. Što se tiče utakmice sa Amerikom, igraćemo sa najboljom reprezentacijom na svijetu. U ovom slučaju Amerika je reprezentacija koja uz Kanadu igra najbolju košarku na prvenstvu. Nije sam vrh NBA lige ali to su sve igrači koje igraju značajne uloge u svojim timovima", rekao je Radović i dodao:

"Za nas je ovo velika stvar. Prva utakmica u istoriji Crne Gore protiv Amerike i to na Svjetskom prvenstvu. Mi smo se spremili i spremamo se za ovu utakmicu kao i za svaku drugu. Igramo protiv jedne fizički jake ekipe, možda fizički najbolje ekipe na prvenstvu i moraćemo da uložimo veliku energiju prevashodno u odbrani da bi pokušali da zaustavimo te njihove udare koji su sjajni u napadu".

Selektor smatra da se protiv Amerike taktički i odbrambeno mnogo lakše pripremiti od prethodne tri utakmice.

"Oni igraju jednostvano. Imaju četiri, pet kretnji s tim što iz tih kretnji svojim velikim talentom i individualnim kvalitetom prave razlike. Ne treba im puno kretnji da dođu do koša", zaključio je Radović.