Košarka

TODOROVIĆ: OČEKUJEM DA BUDEMO NA JOŠ VEĆEM NIVOU

Autor Anja Rašović Izvor RTCG

Nakon plasmana među 16 najboljih reprezentacija svijeta i jučerašnje pobjede protiv Egipta pomoćni trener crnogorske košarkaške reprezentacije Vladimir Todorović kaže da su zadovoljni i da su fokusirani na nastavak prvenstva.

"Stvarno veliki uspjeh za našu reprezentaciju i za našu zemlju. Osjećamo se zadovoljno, srećni smo. Osjećamo se tamo đe smo željeli da budemo prije početka ovog šampionata tako sada smo apsolutno fokusirani na nastavak prvenstva. Očekujem da budem na još većem nivou", rekao je Todorović.

Pred treći meč sa reprezantacikom Litvanije koja je stručnom štabu dobro poznata pomoćni trener smatra da je Litvanija velika reprezentacija i da će utakmica biti zahtjevna, piše RTCG.

"Litvanija je edna velika reprezentacija koja dolazi iz košarkaške nacije. Suvišno je pričati o tome koliko je košarka poznata u njihovoj zemlji. Radi se o jednoj sjajnoj atletskoj ekipi koja ima talentovanu bekovsku liniju. Takođe ima i mobilnu i agresivnu centarsku liniju koji prijete i ispod koša, spolja. Sigurno nas očekuje najzahtjevnija utakmica do sada i moramo biti na boljem nivou tokom cijelog meča nego što smo bili u prva dva sisreta kako bi smo odgovorili na sve ono što Litvanija pruža",rekao je Todorović.

Kako prenosi RTCG, pomoćni trener crnogorskih košarkaša smatra da mogu popraviti nege segmente igre.

"Sigurno da možemo bolje. Možemo bolje u samoj organizaciji napada, mislim da smo tu imali najviše problema zbog pada koncentracije. Stalno potenciramo tu tačnost i preciznost u igri, mislim da to mora da bude na boljem nivou nego što je bilo u prva dva meča. Mislim da igramo kvalitetnu odbranu ali i tu ima prostora da budemo još bolji", zaključio je Todorović.

Nikola Vučević, crnogorski košarkaš smatra da je Litvanija iskusna ekipa ali smatra da mogu da pobijede.