Košarka

VUČEVIĆ: ČESTITAM SAIGRAČIMA! SELEKTOR RADOVIĆ: MOMCI SU IGRALI DOBRO, MOŽE BOLJE!

Autor Mirela Ljumić

Reprezentacija je pobijedila Egipat, a očekuje ih meč sa Litvanijom u utorak.

Izvor: Vlada Crne Gore

"Čestitam igračima i stručnom štabu na drugoj pobjedi, ovo je najbolji rezultat u istoriji naše reprezentacije. Momci su igrali dobro, ali možemo bolje. U prvoj i trećoj četvrtini smo bili agresivni u odbrani i precizni u napadu. Drugu i četvrtu četvrtinu smo prespavali. Na 19 razlike smo pravili čudne stvari, neke egzibicije, koje nama ne priliče. Najbitnija je pobjeda - svjesni smo da ovo može i da mora mnogo bolje u sljedećim utakmicama. Nadam se da smo obradovali naciju", rekao je selektor Radović nakon utakmice.

Nikola Vučević je meč završio sa 16 poena, a na trenu je proveo najviše u reprezentaciji  22 minuta.

"Egipat je protivnik koji nam ne leži. Igraju dosta brzo, opušteno. Kad god smo igrali pametno i kontrolisali igru, to je dobro izgledalo. Ne možemo da igramo kada uđemo u trku, nismo takva ekipa, nemamo takve igrače i onda to ne izgleda kako treba. Ove utakmice su teške", rekao je Vučević nakon utakmice 

Vučević je rekao da smo došli do bitne pobjede i čestitao saigračima.

"Nema opuštanja. Veća je motivacija, da probamo da napravimo još bolji rezultat. Litvanija je ozbiljna reprezentacija, dugo su na okupu, ima ozbiljne igrače. Biće jak i tvrd meč. Moramo dobro da se odmorimo. Bila bi velika stvar ako bismo uspjeli da ih pobijedimo." rekao je Vučević.