Košarka

BIVŠI NBA KOŠARKAŠ (36) OSUĐEN NA 10 GODINA ZATVORA: Izveo neviđenu prevaru, ukrao MILIONE od NBA lige!

Autor Nikola Lalović

Ko je pratio NBA ligu prIJe desetak godina sJeća se Terensa Vilijamsa, nevJerovatnog zakucavača sa Lujvila. E, on će sad u zatvor!

Izvor: Profimedia

Nekadašnji NBA igrač i 11. pik na draftu 2009. godine Terens Vilijams je uhapšen i osuđen na 10 godina zatvora zbog prevare sa zdravstvenim osiguranjem vrIjedne 5.000.000 dolara. Nekadašnji bek Nju Džersija, Hjustona, Sakramento i Bostona je morao odmah da se oprosti sa 650.000 dolara koliko mu je konfiskovano, a moraće da plati dodatnih 2.500.000 dolara kazne. 

Ovaj neverovatni atleta poznat po sjajnim zakucavanjima završio je univerzitet Lujvil, ušao u NBA kao velika nada, ali se nije snašao, Nakon samo pet godina morao je u inostranstvo gde je igrao u Turk Telekomu, u Kini, na Filipinima i u Portoriku pre nego što je 2015. godine završio karijeru.

Sada 36-godišnjak Vilijams je od 2017. do 2021. godine uz pomoć jednog zubara iz Kalifornije i ljekara iz Kaliformije i Vašinftona uspio da ukrade 5.000.000 dolara NBA ligi tako što je zajedno sa njima lažirao medicinske troškove. Navedeno je da su u slučaj uključeni i brojni drugi Vilijamsovi pomagači. 

"Ti si još jedan bivši košarkaš koji je proćerdao veliku zaradu koju si imao kao košarkaš. Trebalo bi da sada imaš dovoljno novca da budeš siguran cio život, ali nemaš", rekla je sudija Valerija Kaproni. 

BONUS VIDEO: