Košarka

PETRUŠEV SE NE VRAĆA U CRVENU ZVEZDU! Trener "slučajno" otkrio gde će Filip nastaviti karijeru!

Autor Mladen Šolak

Mladi košarkaš je završio epizodu u crveno-belom!

Izvor: MN Press, Yorgos Matthaios/Eurokinissi

Filip Petrušev neće se vraćati u Crvenu zvezdu iz Amerike, već će nastaviti karijeru u Filadelfiji. To je, između ostalog, otkrio novi trener njegovog novog tima Nik Nurs, u toku letnje lige, na kojoj srpski košarkaš pokušava da se izbori za mesto među Siksersima. "Dajemo našim mladim igračima mnogo minuta... tu su Džejden Springer i Lu King, a tu je i Filip, koji će biti u našem 'rosteru' za ovu godinu. Isto tako, pokušavamo i taktički da se nadogradimo", rekao je on, a preneo specijalizovani portal "Basket news".

Petrušev je proveo prošlu sezonu u Zvezdi, imao značajnu ulogu i minutažu, a na kraju sezone je njegov menadžer Miodrag Miško Ražnatović najavio da će Petrušev ostati među crveno-belima pod uslovom da ne ode u NBA ligu. Sudeći prema rečima trenera Filadelfije, on će tamo ostati, a Zvezda će naći nova rešenja za visoke pozicije. Važan potpis u sklopu toga je produženje ugovora Luke Mitrovića, koji će biti centar crveno-belih i u narednim sezonama.

Petrušev je i prošlog leta igrao na Letnjoj ligi za Filadelfiju, u kojoj je pokušao da se nametne posle sezone koju je proveo na klupi Efesa - ili van nje. U međuvremenu je u takmičarskoj 2022/23 imao važnu ulogu u rotaciji ekipe Duška Ivanovića i po svemu sudeći je dokazao Filadelfiji i pre ovogodišnje letnje lige da zaslužuje mesto u ekipi.

Mladi Beograđanin, bivši student koledža Gonzaga, izabran je na NBA draftu 2021. godine kao 50. "pik" i od tada na njega pravo polaže Filadelfija. Nakon povratka sa univerziteta u SAD, Petrušev je profesionalnu karijeru započeo u Megi, u kojoj je bio MVP ABA lige 2021. godine.