ZANIMLJIVO

KO IDE, A KO OSTAJE U PARTIZANU? Željko Obradović pravi tim za Evroligu - ovako stvari sada stoje!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Ko sve ide, a ko bi mogao da ostane u Partizanu i naredne sezone...

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Uroš Arsić/MN Press

Partizan je počeo polako da sklapa tim za narednu sezonu. Poznato je ko je otišao, ko je ostao, ali ima još nekoliko igrača koji nisu doneli odluke. Bar ne za sada. Željko Obradović je na trenerskim klinikama i pomno prati sva dešavanja na tržištu i eventualna pojačanja. Jasno je da se najviše gledaju dve pozicije, plejmejker i centar.

Nije tajna da su upravo ta dva mesta ona na kojima crno-beli gledaju. Dante Egzum ide u Dalas i zbog pravila u NBA ligi do 6. jula taj potpis neće biti zvanično objavljen. Matijas Lesor je otišao u Panatinaikos i tamo je već stigao i da odradi trening i upozna se sa novom dvoranom. Dosta posla je pred trofejnim srpskim stručnjakom.

Pojedinci su prelomili, neki još čekaju, mada se očekuje da dosta stvari bude rešeno relativno brzo. Posebno zbog toga što se krajem avgusta igra Svetsko prvenstvo, pa će neki košarkaši morati i ranije na pripreme sa svojim reprezentacijama.

ODLASCI

Otišli su Matijas Lesor (Panatinaikos) i Dante Egzum (Dalas). Na pragu odlaska je i Janis Papapetru i deluje da je samo pitanje momenta kada će i zvanično da bude potvrđen povratak u Panatinaikos. To je rekao i Panter u jednoj od izjava.

Pod upitnikom, od igrača iz prošle sezone je još i Tristan Vukčević. On je izabran na nedavnom NBA draftu od strane Vašingtona i trenutno se nalazi u Americi. Igraće u Letnjoj ligi za Vizardse i u zavisnosti od toga kako se tamo pokaže biće doneta odluka o daljim koracima. Ukoliko odluči da ode tamo, postoji obeštećenje koje dele Partizan i Real Madrid.

KO OSTAJE?

Na zvaničnom sajtu Evrolige stoji 10 imena: Danilo Anđušić, Kevin Panter, Savo Drezgić, Đorđije Jovanović, Jam Madar, Uroš Trifunović, Tristan Vukčević, Alen Smailagić, Zek Ledej, Balša Koprivica.

U pitanju su igrači koji imaju ugovore sa ekipom, mada nije garantovano da će svi oni ostati. Panter potpisao je ugovor prvi, potom je to učinio Ledej, Danilo Anđušić se obavezao na dvogodišnju saradnju kada je dolazio. Jam Madar ostaje, prema rečima kapitena. Treba dodati i da je Aleksa Avramović blizu potpisivanja novog ugovora, dok je Džejmsu Naneliju ponuđen nastavak saradnje. "Moramo da razgovaramo, postoji šansa da ostanem", rekao je Džejms posle osvajanja titule u ABA ligi.

Ugovore imaju i Smailagić, Koprivica i Trifunović i oko njih ne bi trebalo da postoji dilema. Tu su i dvojica mladih i talentovanih igrača Drezgić i Jovanović, koji je tokom sezone bio u Razvojnoj ligi i tamo je imao neke dobre partije. Da ponovimo, pozicije pleja i centra su ključne za Željkov tim, spominje se i Kostas Slukas...