ZANIMLJIVO

USRED NOĆI GA PLATILI 2.100.000 $! Dvojica mladih igrača Partizana na oku KLUBOVA IZ NBA, da li odlaze!?

Autor Milutin Vujičić

Balša Koprivica je trejdovan, a Tristan Vukčević će igrati Letnju ligu u potrazi za ugovorom.

Izvor: MN Press

Partizan je rešio pitanje ostanka kapitena Kevina Pantera za naredne dve sezone, a na sav glase priča o transferima. Dok se crno-beli dovode u vezu sa Nikolom Mirotićem i Kostasom Slukasom, odnosno dok se priča o tome šta će biti sa Zekom Ledejom i Danteom Egzumom, postavlja se pitanje šta će biti sa mladim košarkašima šampiona ABA lige, za koje se pretpostavljalo da će minutaža da im raste.

Tristan Vukčević je ostavio solidan utisak igrajući u regularnom delu sezone ABA lige, čime je skrenuo pažnju Vašingtona koji ga je draftovao kao 42. pika, dok je Balša Koprivica prvog dana prelaznog roka "trejdovan". Tako da prava na njegovo igranje u NBA ligi više nema Detroit, nego su to sada L.A. Klipersi.

Da li će i igrati u NBA sledeće sezone? To je poprilično neizvesno. Očekuje se da Vukčević igra Letnju ligu za Vašington i da proba da se nametne klubu koji je u rekonstrukciji nakon odlaska najboljeg igrača Bredlija Bila, imao bi i sigurnost u vidu Denija Avdija, dok ni u Partizanu ne dižu ruke od mladog košarkaša. S razlogom su ga doveli iz Real Madrida i postepeno je napredovao, ali bi na kraju sve moglo da zavisi od njegovog nastupa na Letnjoj ligi. Ako oduševi, teško da će ostati u Srbiji.

Što se tiče Koprivice, njega je draftovao Šarlot 2021. godine kao 57. pika i trejdovao ga u Detroit, da bi potom mladi Srbin potpisao za Paritzan. Iznenada, ovog leta je trejdovan u Kliperse koji su za ovaj transfer platili 2,1 miliona dolara. Podsetimo, Koprivica je studirao na Florida stejtu, a dobar deo prošle sezone propustio je zbog mononukleoze.

BONUS VIDEO: