Svaka čast!

LEGENDARNI NBA AS ODUŠEVLJEN - "JOKIĆ JE MAMO***AČ!" Bio je šampion i igrao protiv Nikole, takvog NIKAD nije vidio!

Autor Dušan Ninković

Izuzetne riječi Kevina Garneta o Nikoli Jokiću, najboljem igraču na svijetu.

Izvor: Twitter/ClutchPointsApp/hoopshype/printscreen

Nikola Jokić je nakon dve titule namenjene najboljem igraču ligaškog dela NBA lige podigao ljestvicu - bio je najbolji igrač plej-ofa na Zapadu, zatim MVP finala NBA lige, a kraju je Denveru i doneo prvu šampionsku titulu u istoriji franšize. Sve to, uz ponašanje na kakvo nisu naviklu u SAD, natjeralo je i slavne košarkaše da danima pričaju o centru iz Sombora. Jedan od njih je Kevin Garnet, koji je u društvu Pola Pirsa komentarisao srpskog košarkaša.

Njih dvojica su tokom snimanja podkasta prokomentarisali Jokićevo ponašanje nakon osvajanja titule, a Garnet je pod strašnim utiscima! Hvalio je Jokića kao rijetko ko do sada i to ne samo zbog igara na terenu. Istakao je da takvog igrača nikada nije vidio, a posebno zbog toga što je pokazao skromnost kada se šampionski tim fotografisao nakon ceremonije na kojoj su dobili trofej.

"Džoker deluje kao najskromniji mamo***ač kog sam ikad vidio. Nikad nisam video igrača koji je upravo osvojio NBA prsten i da je bio jednostavno - uspavan. Više ga je zanimala ćerkica, bio je isključen. Bio je ono što mi kažemo 'isključen'. Kad kažeš to, to je. Ne pitaš takvog igrača ništa, koljena su mu već u ledu, mi to zovemo 'isključen' i on je bio. Bio je kao neeee, imam avion, odlazim ujutru. Kažu mu 'Ali imamo paradu.' Neee… Najskromnija stvar koju sam video", rekao je Garnet tokom razgovora sa Polom Pirsom, pa dodao: "Posao je završen, posao je završen, ja sam otišao. Gotovo je, nemam više obaveza. Pričate o paradi? Kakva parada. Nikad nisam to video, on je jedan jedini. Nikad nisam video ni šampionsku sliku sa tvojim najboljim igračem u trećem redu fotografije. Ako pogledate Denverovu fotografiju, imaju igrače napred, osoblje u drugom redu, trenere, treći red su prijatelji i porodica, mislim da je Džoker vjerovatno u četvrtom redu, nije ni na slici Pi".

Inače, Kevin Garnet je NBA šampion iz 2008. godine, kada je u timu Boston Seltiksa bio saigrač Pola Pirsa. Karijera mu je trajala više od dvije decenije, a igrao je i u prvoj sezoni koju je Nikola Jokić proveo u ligi, pa je iz prve ruke mogao da vidi koliko će srpski centar zapravo biti dobar u godinama koje su došle nakon njegovog penzionisanja.