Košarka

IVANOVIĆ: POKAZALI SMO RESPEKT PEMA BUDUĆNOSTI!

Autor Slavica Milović Izvor CdM

Crvena zvezda prekinula je negativnu tradiciju i prvom plej-of pobjedom u Morači obezbijedila deveto učešće u borbi za trofej regionalnog šampiona.

Izvor: MN Press

Priliku da dođe do prvog pehara ABA lige u karijeri ima trener Duško Ivanović, koji je sa svojom ekipom u oba polufinalna meča nadigrao Budućnost Voli, prenosi CdM.

Zvezda je u dvije utakmice protiv “plavih” slavila sa čak 79 razlike. Rezultat u Beogradu bio je 93:55, večeras u Morači 97:66.

“Zadovoljan sam sa igrom. Poslije izjednačene prve dionice, podigli smo stepen agresivnosti, stigli do lakih poena iz tranzicije, iz otvorenih pozicija, stekli smo dvocifrenu prednost, Budućnost se u jednom trenutku predala, a mi odigrali jako do kraja. Mi smo bez obzira na razliku igrali maksimalno fokusirano. S time smo pokazali respekt prema Budućnosti”, rekao je Ivanović i nastavio:

“Reći ću zašto. Ja sam kao igrač počeo od najmanje lige, a igrao sam Evroligu. Imao sam priliku da igram protiv velikih igrača i onda oni igraju 50 ili 30 odsto i dobiju nas 15 razlike. Ali poslije svake te utakmice nisam mogao da imam poštovanje prema tim igračima. Onda smo igrali sa najboljima, dođu nas i dobiju 40 razlike, ja sam ih poštovao. Svaka čast. To je bio naš pristup večeras, u svakom momentu smo igrali 100 odsto”, kako prenosi CdM.

Zvezda će u finalu odmjeriti snage sa boljim iz dvoboja Partizan – Cedevita Olimpija.