Kraj!

SKANDAL, SUSPENZIJA, PA OTKAZ ZA SRPSKOG TRENERA! Napravio haos u Skoplju, klub odmah reagovao!

Autor Dragan Šutvić

Bivši trener Igokee i brojnih drugih klubova u regionu napušta MZT nakon burnih dešavanja prethodnih dana.

Izvor: MN Press

Dragan Nikolić od utorka uveče više trener skopskog MZT-a! Nekadašnji strateg Igokee suspendovan je na deset mečeva zbog saplitanja protivničkog košarkaša na meču plej-ofa prvenstva Sjeverne Makedonije protiv Kožuva. Ipak, to nije bio kraj lošim vestima za srpskog trenera pošto je tim iz Skoplja odlučio da mu se zahvali na saradnji.

Nikolić i MZT su imali ugovor do kraja tekuće sezone, ali je predstavnik Severne Makedonije u regionalnom takmičenju zaključio da je u njihovom interesu da se saradnja okonča. Tako će u finišu tekuće sezone na klupu ekipe koja se iz ABA lige seli u ABA 2 ligu sedeti neko drugo trenersko ime.

"Nakon današnje objave o suspenziji u trajanju od deset utakmica, dogovoren je sporazumni raskid saradnje. Menadžment kluba žali što je do ove situacije došlo na samom kraju domaćeg prvenstva, u trenucima kada se borimo za desetu titulu u klupskoj istoriji. Popularni Gagi imao je duge razgovore sa vođstvom kluba, gdje je raspravljano i o kazni od strane Saveza, te je odlučeno da je raskid ugovora najčasniji za klub, nakon čega je Nikolić još jednom iskazao veliku ljubav i potvrdio da je ostavio svoje srce za što bolje rezultate", objavio je skopski klub, zahvalivši se Nikoliću na svemu što je uradio na kormilu kluba. 

Za vreme njegovog mandata, klub je osvojio Kup Severne Makedonije, ali nije uspeo da izbori opstanak u ABA ligi. Nikolića će, kako je navedeno iz kluba, na klupi naslediti njegov dosadašnji pomoćnik Vasko Atanasov, a ostaje da se vidi da li je to trajno rešenje ili samo privremena mera pre nego što u Skoplje stigne novi trener.