PORUKA

EVROLIGA JE IZNENAĐENA ZBOG PARTIZANA! Panter je zbog jednog detalja ODUŠEVLJEN: Čoveče, ne mogu to da opišem!

Autor Nemanja Stanojčić

Kevin Panter je posle velike pobede protiv Reala pričao o plej-ofu, navijačima, Evroligi...

Izvor: MN Press

Partizan je srušio i "kralja". U krcatoj "Areni" pao je i madridski Real (104:90). Gotovo perfektna partija crno-belih, ubedljiva pobeda i plasman u top8 koji je na dohvat ruke. Kevin Panter je sa 16 poena, 6 asistencija i 2 skoka bio ponovo na visini zadatka, po završetku susreta pričao je sa medijima.

Bio je ovo treći trijumf Partizana protiv Madriđana u 18 utakmica što daje dodatnu značaj učinjenom. "Nisaam znao za taj podatak. Tajming meča bio je odličan, neophodna nam je bila pobeda za ono što želimo. Ne ulaziš u duel sa očekivanjem da ćeš pobediti 15-20 razlike. Ušli smo sa ciljem da pratimo plan, da budemo najbolja verzija sebe i rezultat je došao", počeo je Panter.

Pre okršaja sa "kraljevskim klubom" bilo je raznih kalkulacija, svemu je prethodio poraz od Barselone i rezultati nekih drugih timova. Uprkos svemu tome, igrači su se trudili da se "isključe" i da razmišljaju samo o sebi. "Ne mogu da kažem da je bilo straha pred meč, već smo znali koliko je ovaj duel bitan i morali smo da budemo fokusirani i da slavimo što smo i uradili."

Tim Željka Obradovića čeka još i zvaničnu potvrdu plasmana u plej-of. Za to je neophodno ili da dobiju jedan od dva preostala meča (Makabi ili Panatinaikos) ili da Baskonija ili Žalgiris izgube bar jedan od preostala dva duela. "Mogu da kažem da smo skinuli teret sa ramena. Mnogo je dobar osećaj, čekamo 'overu' i znamo da imamo dva meča i priliku da dodatno popravimo plasman na tabeli."

Nezaobilazna tema bili su navijači, ponovo je bilo preko 20.000 ljudi u dvorani. "Čoveče, ne mogu da vam opišem koliko je to posebno. Godina je luda potpuno. Siguran sam i da je Evroliga iznenađena. Sve smo bolji, iz meča u meč", zaključio je Panter.