Košarka

NIKOLA JOKIĆ POVRIJEĐEN PRED PLEJ-OF!? Tvit koji je ZABRINUO navijače Denvera, javio se i Džordž Karl!

Autor Milutin Vujičić

Da li je u pitanju povreda ili namjera Melouna da ga odmori za duel sa Finiksom? U svakom slučaju djeluje da Jokić neće igrati u poslednjem meču u martu.

Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić je pod znakom pitanja za predstojeći meč Denvera i Nju Orleansa koji je na programu u noći između četvrtka i petka. Razlog zbog kog bi Jokić mogao da propusti duel sa Pelikansima je problem koji ima sa listom desne noge u kome je osjetio "zatezanje", tako da će Majkl Meloun u poslednji čas odlučiti da li će koristiti svog najboljeg igrača u meču koji nema preterano veliki rezultatski značaj za njegovu ekipu.

Denver trenutno ima skor 51-24 i obezbijedio je plej-of poput Memfisa (48-28) i Sakramenta (46-30), pa su male šanse da će ih neko u preostalih sedam utakmica, koliko čeka Nagetse, uspjeti da "preskoči" na prvom mjestu Zapada.

Zato se javio i legendarni trener Denvera Džordž Karl koji je putem Tvitera poslao poruku Melounu: "Odmori Jokića!". Jasno, iskusni stručnjak je od "stare škole" koja ne želi da rizikuje težu povredu košarkaša, ali sudeći po onome što znamo o Somborcu, djeluje da će kod Melouna insistirati da ipak igra. Ujedno, bitno mu je i zbog trke za MVP nagradu.

Odmah posle meča sa Pelikansima, Denver dan kasnije čeka gostovanje Finiksu, a potom do 9. aprila igraju još pet utakmica: Golden Stejt kod kuće, Hjuston, Finiks i Juta u gostima, pa za kraj Sakramento kod kuće.