Košarka

SLAVA GOSPODU, VOLIM OVAJ NAROD I ZEMLJU! Nikola Mirotić: Neka i Partizan i Zvezda igraju Evroligu!

Autor Mladen Šolak

Najbolji igrač Barselone kratko se obratio javnosti poslije utakmice

Izvor: Profimedia

Nikola Mirotić predvodio je Barselonu do pobjede protiv Partizana u punoj Štark areni. Dočekan je aplauzom jer je poznat kao veliki humanitarac, a nakon utamice je dao kratku izjavu "Slava gospodu. Bila je teška utakmica i velika pobjeda za nas, jer smo igrali dobru košarku i važno je za nas da smo pobjdili u gostima. Sada smo na tri utakmcie do kraja. Volim ovaj narod, ovu zemlju, Srbiju... Srećan sam da Partizan i Zvezda igraju u Evroligi i želim im da i jedni i drugi budu u Evroligi, jer evropska košarka treba ove klubove", rekao je Nikola Mirotić posle utakmice  protiv Partizana.

Kao i u meču protiv Crvene zvezde krajem 2022, u kojem je dao (neregularnu) trojku za produžetak i bio heroj trijumfa Barse, Nikola Mirotić je ponovo zablistao u Beogradu, koji ga očigledno veoma inspiriše. Pred Grobarima je u utorak ubacio 19 poena, uz osam skokova i bio je bez dileme najbolji igrač španskog tima. Pogledajte kako je izgledao meč:

Barselona je ovom pobjedom ostvarila 21. trijumf i sa skorom 21-10 nastavila borbu za prvo mjesto sa Olimpijakosom, koji je prošle nedjelje pao u Areni, i sa Real Madridom, koji dolazi pred Grobare u petak. Sa druge strane, Partizan je sedmoplasirani sa skorom 17-14, dok je iza njega osmoplasirana Baskonija koja sada ima učinak 16-15.