Košarka

FILIP PETRUŠEV ĆE DOMINIRATI EVROLIGOM! Španac najavio da tek dolazi vreme centra Crvene zvezde

Autor Mladen Šolak

Španski trener predviđa visoke domete centra Crvene zvezde

Izvor: MN Press

Košarkaši Baskonije dolaze na utakmicu protiv Crvene zvezde (četvrtak, 19 časova) i taj meč za njih nosi ogroman značaj, jer su u aktivnoj trci za plasman u Top 8 fazu. Sa skorom 15-14 oni su prvi iznad crte koja deli timove koji će u Top 8 od onih koji će za pet kola završiti evroligašku sezonu. Trener velikana iz Vitorije Đoan Penaroja govorio je o kvalitetima crveno-belih, koje još samo komplikovana matemika drži u igri za plasman, jer imaju učinak 12-17.

Španac je posebno naglasio trojicu igrača srpskog tima - Nemanju Nedovića, Luku Vildozu i Fakunda Kampaca. "Morate da budete čvrsti i da kontrolišete utakmicu na njihovom terenu. To je tim sa mnogo ratnika, kvalitetnih igrača sa iskustvom", rekao je trener Baskonije.

Takođe, on je posebno pohvalio napredak Filipa Petruševa, Zvezdinog krilnog centra koji ove sezone u Evropi prosečno postiže po 10,8 poena uz 4,9 skokova. "On ima fantastičnu sezonu i potvrđuje se kao važan centar, koji će dominirati ovim takmičenjem u budućnosti", izjavio je Penaroja.

Baskonija je najveći "dželat" Real Madrida ove sezone, jer ga je četiri puta pobedila ove sezone, zaključno sa duelom u nedelju uveče u glavnom gradu Španije. Pred polazak za Beograd, Penaroja je hteo da naglasi i još dva kvaliteta crveno-belih, snagu Bena Bentila i brzo razmišljanje Luku Mitrovića. "Crvena zvezda nije imala dobre rezultate u prethodnim kolima, ali se uvek bori", dodao je Penaroja.