Košarka

SPREMA SE KATASTROFA ZA LEBRONA I LEJKERSE: Napravili supertim, pa ga usred sezone skroz zamenili, ali ništa ne pomaže!

Autor Nikola Lalović

Lebron Džejms i Los Anđeles Lejkersi se muče još od osvajanja titule 2020. godine i ove sezone to izgleda posebno mučno.

Izvor: Profimedia

Dalas Maveriksi su u neizvesnom meču uspeli da pobede Los Anđeles Lejkerse 111:110, što je Mavsima bila druga uzastopna pobeda, a Lejkersima drugi uzastopni poraz. Ovaj meč je "gurnuo" Dalas još bliže plejofu i mestu koje vodi ka direktnom doigravanju, a ne plej-inu, dok je tim iz Los Anđelesa na pragu ispadanja iz svake konkurencije za prolazak dalje. 

Iako je plejof proširen i sada deset ekipa dobija priliku da igra doigravanje tako što timovi od sedmog do desetog mesta igraju po jedan meč u plej-in turniru, Lejkersi su sada deseti na Zapadu sa skorom od 34 pobede i 37 poraza, što je samo za pobedu više od Nju Orleansa i Jute koji su odigrali manje mečeva od njih. 

Lebron Džejms je trenutno povređen i ne može da pomogne ekipi, Entoni Dejvis je propustio veliki deo sezone, a eksperiment sa "velikom trojkom" u kojoj je pored njih bio i Rasel Vestbruk nikako nije uspeo. Tokom sezone su u trejdovima dovedeni Rui Hačimura, DiAnđelo Rasel, Džared Vanderbilt, Malik Bizli, Dejvon Rid i Mo Bamba, ali ni to nije mnogo pomoglo nekadašnjim šampionima. 

Sada na 12 utakmica do kraja sezone biju veliku bitku za ulazak u plej-in. Šesto mesto koje direktno vodi u plej-of je nedostižno, a od ekipa s Zapada samo Hjuston i San Antonio ne mogu da sustignu Lejkerse. Portland ima 31 pobedu, Pelikansi i Juta po 33, a Lejkersi koji za sada drže to poslednje mesto u plej-inu 34. Sledi Oklahoma sa 34 pobede, Minesota, sa 35, Golden Stejt i Dalas sa 36, Klipersi sa 37 i Finiks sa 38. Do kraja regularnog dela sezone biće "vrelo" na Zapadu, a Lejkersima se bez Lebrona ne piše dobro!