SUSPENDOVAN!

SKANDAL TRESE NBA - SUSPENDOVAN JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA: Tukao maloletnika, divljao s pištoljem, oglasila se POLICIJA!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Dža Morent se našao u žiži interesovanja zbog pretnji pištoljem maloletnom licu i nošenje istog u striptiz klubu, a sada se oglasila i policija savezne države Kolorado.

Izvor: Profimedia

Ne stišava se bura oko skandala koji je napravio Dža Morent, prva zvezda Memfisa. On je i dalje pod istragom NBA zbog nošenja oružja u striptiz klub, a samo nekoliko dana ranije je tokom basketa pretukao maloletno lice i pretio mu pištoljem. Mnogi su osudili ovakvo Morentovo ponašanje i zahtevaju drakonske kazne za njega među njima je najglasniji Šekil O'Nil , pominjala se i suspenzija na čak 50 narednih utakmica, To bi mu završilo ovu sezonu, a propustio bi i veliki deo sledeće.

Za sada je samo suspendovan na naredne četiri utakmice od strane njegove franšize. Neće biti u prilici da pomogne ekipi na mečevima protiv Golden Stejta 10. marta, 12. marta protiv Dalasa, pa dva dana kasnije opet protiv Dalasa i 16. marta protiv ekipe Majamija. On bi po sadašnjoj kazni trebao da se nađe u timu za meč protiv San Antonija.

Za to vreme policija Glendejla, predgrađu Denvera gde je Morent snimao svoj pištolj za instagram, ne smatra da je zločin počinjen i neće voditi dalju istragu protiv njega. "U ovom slučaju, treba istaći da policija Glendejla u toj noći nije primila nijedan poziv za pretnje ili uznemiravanje u noćnom klubu u vezi bilo kakvog oružja, nakon toga nije bilo nikakvih smetnji, nijedan čovek iz noćnog kluba nije se javio da uloži žalbu. Istraga je takođe zaključila da nikome nije bilo pretnji vatrenim oružjem i da, u stvari, vatreno oružje nikada nije pronađeno", saopštila je policija Glendejla.

Morent će svakako još neko vreme provesti van terena, dok se i dalje čeka odluka lige o njegovoj kazni, jer je po pravilniku NBA zabranjeno bilo kakvo nošenje vatrenog oružja na mesta koja su pod pokroviteljstvom lige.