ZAISTA!?

SKANDAL U NBA! A DA JE JOKIĆ OVO URADIO... Janis Adetokunbo namešta statistiku, sraman potez za tripl-dabl! (VIDEO)

Autor Mirela Ljumić

Janis Adetokunbo je bio na skok daleko od tripl-dabla i onda je namerno promašio da bi došao do ovog učinka.

Izvor: Youtube/ESPN

Srpski košarkaš Nikola Jokić optužen je da "budži statistiku" i tako dolazi do tripl-dablova, što je potpuno neosnovano jer mu je timski uspeh na prvom mestu, međutim biće zanimljivo šta će sada NBA legende reći o Janisu Adetokunbu. Ako smeju... Grčki košarkaš je bio na skok daleko od svog četvrtog tripl-dabl učinka, a potom je sebi "namestio" u statistici da tako na kraju i bude.

Milvoki je na deset sekundi do kraja vodio 117:111, Adetokunbo je došao do lopte i krenuo napred, a igrači Vizardsa su pokazali da neće više igrati odbranu. Adetokunbo je nastavio i došao je do koša - gde je namerno šutnuo o tablu i došao do skoka. Tako je zabeležio tripl-dabl, pogledajte:


Adetokunbo je na ovaj način meč završio sa 23 poena, 13 asistencija i deset skokova, a ne može se reći da je odigrao sjajan meč. Pogodio je šest šuteva iz igre i čak 11 poena je upisao sa slobodnih bacanja. Ipak, izgleda da mu je bilo vrlo važno da dođe do tripl-dabla, čak i kada to podrazumeva da je obesmislio košarkaška pravila, pa čak ne bi bilo čudo da NBA liga zbog ovoga nešto menja.

Podsetimo, Jokić je ove sezone upisao 25 trip-dablova, a potom slede Luka Dončić sa 10, Domantas Sabonis sa sedam, Dža Morant sa šest, pa Adetokunbo, Harden i Vestbruk sa četiri.