Košarka

ŠOKANTAN PORAZ SRBIJE - SVETSKO PRVENSTVO VISI O KONCU! Vodili ceo meč pa sve uprskali, posle produžetka bolan šamar!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Srbija je vodila veći deo meča, a onda se u finišu ugasila. Nakon poraza od Grčke sve zavisi od poslednjeg kola gde im treba pobeda nad Velikom Britanijom za prolazak na Mundobasket.

Izvor: MN Press/Yorgos Matthaios/Eurokinissi

Srbija nije na Svetskom prvenstvu! Posle odličnih 30 minuta u kome je njihov tim držao sve pod kontrolom, sve se raspalo. U poslednjem napadu treće četvrtine pogodila je Grčka trojku sa tri četvrtine terena i najavila potpuni preokret.

Malo po malo raspoloženi plejmejker Rogavopulos je uspeo da uz odličnog Moraitisa dovede svoj tim do egala, pa je posle početnih 3:1 i 6:3 Grčka prvi put povela na četiri minuta do kraja regularnog dela! Bilo je tada prvo 69:68 poenima Rogavopulosa, pa 71:68 nakon sjajne akcije Moraitisa.

Na samo 40 sekundi do kraja sjajni Nikola Milutinov, apsolutno najbolji akter ovog meča na strani Srbije pogodio je na isteku napada za 80:78, ali nisu odbranili poslednji napad, Jaramaz je promašio šut za pobedu i Rogavopulos je imao svoj šou. Pogodio je tri trojke zaredom u produžetku i nije bilo govora o tome ko će pobediti u dodatnih pet minuta.

Otkako je na poluvremenu Stefan Jović zbog povrede ostao na klupi nakon čak šest asistencija u prvom delu meča nije tim Svetislava Pešića imao bilo kakvo rešenje u napadu osim spuštanja lopte na raspoložene centre. Nije to moglo tako unedogled, pa je Grčka na kraju preokrenula.

Milutinov je sa 24 poena i 9 skokova bio apsolutno prva violina srpskog tima, a kod Grka je Nikos Rogavopulos imao 28, a Dimitris Moraitis 23 poena. Na kraju Srbija čeka ili poraz Belgije u jednom od poslednja dva meča kvalifikacija, a na Mundobasket ih vodi i pobeda nad Velikom Britanijom u Beogradu 27. februara, bez obzira na druge rezultate.

GRČKA: Flionis 3, Kalaicakis 10, Moraitis 23 (5as), Muratos 9 (4as), Rogavopulos 28 (4sk), Čacidakis 4, Kugaz 8 (5sk), Gontikas 6 (4sk), Kuzeloglu 1, Papas, Toliopuilos 3, Calmapuris 2

SRBIJA: Dangubić 6m Davidovac 11, Jagodić-Kuridža 7, Jaramaz 7, Radanov 7, Beslać, Jeremić 9, Jović 5 (6as), Milutinov 24 (9sk), Ristić 10, Simanić 6, Uskoković