Bravo!

EVROLIGA OBJAVILA 7 NAJBOLJIH - MEĐU NJIMA I MATIJAS LESOR: Centar Partizana se bori za NAJVAŽNIJU nagradu u sezoni!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Francuski centar Matijas Lesor u užem izboru za prestižnu nagradu Evrolige.

Izvor: MN Press

Evroliga je objavila spisak kandidata za najprestižniju nagradu u sezoni, a među najboljima u ovoj sezoni nalaze se jedan srpski košarkaš i jedan košarkaš iz srpskog kluba. Pored Vasilija Micića koji već po tradiciji bude u samom vrhu izbora za MVP priznanje, ove sezone je i Matijas Lesor u užem krugu kandidata za nagradu!

Francuski centar fantastično igra u crno-belom dresu i često je svojom energijom znao da bude pravi lider Obradovićevog tima. Zbog impresivnih brojki koje beleži tokom većeg dela sezone Lesor se našao u odabranom društvu. Pored njega postoji još šest kandidata, a zanimljivo je da ovo nije jedino priznanje za koje su igrači Partizana nominovani u povratničkoj sezoni. Čak dvojica igrača našla su se u izboru za najboljeg mladog igrača Evrolige.

Spisak kandidata za MVP priznanje:

  • Vasilije Micić (Anadolu Efes)
  • Matijas Lesor (Partizan)
  • Aleksandar Vezenkov (Olimpijakos)
  • Kostas Slukas (Olimpijakos)
  • Valter Tavares (Real Madrid)
  • Džonatan Motli (Fenerbahče)
  • Majk Džejms (Monako)

Podsećamo, do kraja ligaškog dela Evrolige ima da se odigra još 10 utakmica. U tom periodu će Matijas Lesor imati priliku da se dodatno nametne za prestižnu nagradu, nakon što je u dosadašnjem delu Evrolige prosečno beležio 12,8 poena i 7,2 skokova - odnosno čak 20,1 indeksnih poena po meču.

MVP priznanje do sada je završilo u rukama trojice srpskih igrača - Miloša Teodosića, Nemanje Bjelice i Vasilija Micića, dok igrači iz srpskih klubova nikada nisu stizali do najvažnije individualne nagrade u evropskoj košarci.