Pravo u istoriju!

JOKIĆ SE IZJEDNAČIO SA LEGENDARNIM NBA SUPERSTAROM: Mislili su da je on heroj, ali ga je Nikola bacio u senku!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

U Denveru je vladala velika euforija kada je Karmelo Entoni draftovan 2003. godine, ali se ispostavilo da je 41. pik na draftu iz Srbije mnogo bolji igrač!

Izvor: Profimedia

U noći kada je Nikola Jokić ušao u istoriju NBA lige kao tek treći košarkaš koji je upisao tripl-dabl učinak bez promašaja iz igre izjednačio se i sa jednim NBA velikanom. Odigrao je svoj 564. meč u dresu Denver Nagetsa, a tačno toliko ih je odigrao i Karmelo Entoni! 

Sada su njih dvojica izjednačeni na večnoj listi na šestom mestu, a do kraja sezone Jokić će skoro pa sigurno doći na peto mesto. Na petom mestu se nalazi bek Nagetsa iz osamdesetih Bil Hanzlik sa 593 odigrana meča, a da bi se popeo više na listi Jokiću će trebati nekoliko sezona.

Četvrti na listi igrača sa najviše nastupa za Denver je nekadašnji šuter Denver Ti Ar Dan sa 734 odigrana meča, a na trećem mestu je centar iz šezdesetih i sedamdesetih Bajron Bek koji je odigrao 747 mečeva. Drugi na listi je takođe jedan centar iz davnih NBA vremena Den Isel sa 802 meč, a na prvom mestu je najveća legenda Denvera u istoriji Aleks Ingliš koji je odigrao 837 utakmica za Nagetse. 

Trebaće Jokiću još dve sezone da uhvati priključak sa ostatkom liste kada preuzme peto mesto, a posle 564 utakmice njegova statistika kaže da je prosečno beležio 20 poena, 10,4 skoka i 6,4 asistencije po meču, Karmelo Entonije kje u svojih 564 meča bio bolji samo poenterski pošto je za Denver prosečno davao 24,8 poena, ali je zato hvatao 6,3 skoka i imao "samo" 3,1 asistenciju po meču.

A uz sve to, navijači Denvera tek očekuju ono najbolje od dvostrukog MVP-a NBA lige, a njegov tim se konačno bori za najviši plasman na Zapadu. Posle dva indviidualna priznanja Jokić hoće da donese titulu u Kolorado i tako ostane zapamćen kao najveća legenda kluba, pošto Denver do sada nikada nije uzeo trofej.