Šta sad?

"CRVENA ZVEZDA JE ISPLATILA SVE!" Novo saopštenje iz Evrolige o suspenziji i Fakundu Kampacu, oglasio se ključni čovjek!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Čovjek koji ima ovlašćenja da skine suspenziju Crvenoj zvezdi Maršal Glikman otkrio je da je Crvena zvezda svoje finansijske obaveze riješila.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je kažnjena od strane Evrolige i neće moći da registruje nove igrače ni trenere do 28. februara 2023. godine. To znači da će do tada Fakundo Kampaco moći da igra samo u ABA ligi, a Evroliga je u svom saopštenju povodom odluke o kazni istakla nekoliko razloga za ovakvu odluku.

Jedan od razloga bile su zakasnjele isplate crveno-bijelih prema igračima za prethodne, ali i ovu sezonu, a sada sa istog mesta dolazi informacija da je to sve riješeno! Izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman je izašao u javnost i pričao o cijelom slučaju.

"Ovo je razočaravajuće jer uvijek želimo najbolje irače na terenu. Frustrirajuće je to što ozbiljni prekršaji pravila o finansijskoj stabilnosti i fer pleju od strane kluba onemogućavaju registraciju sjajnih igrača do kraja februara", počeo je Glikman i istakao zbog čega je Zvezda kažnjena: "Kao zvaničnici lige moramo da se postaramo da svi timovi poštuju ista pravila i to je razlog zbog čega su nezavisna regulatorna tijela izdala ovakvu sankciju", navodi on.

Izvor: Youtube/ALSD

Ipak nakon svega toga, on je istakao da je Crvena zvezda svoje finansijske obaveze prema bivšim i sadašnjim igračima izmirila.

"Drago nam je da su sve zaostale isplate riješene, ali je bitno da Crvena zvezda ima istinsku posvećenost prema poštovanju svih pravila u budućnosti i ja vjerujem da to i jeste tako., kada se uzmu u obzir naši razgovori sa klubom", naglasio je Glikman.

Ovo bi mogao da bude i dobar znak za crveno-bijele jer oni osim na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani na odluku o kazni mogu da se žale i Glikmanu koji kao izvršni direktor takmičenja ima pravo da ukine suspenziju.