Košarka

KAD JE ZVEZDA POSLEDNJI PUT IZGUBILA OD ZADRA? MALO KO PAMTI OVAJ TIM: Igrali klinci, veterani i sadašnji lider!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Crvena zvezda je šokantno izgubila od Zadra na svom terenu, a ovo je bila prva pobeda Zadrana u gostima kod crveno-belih posle punih 12 godina

Izvor: MN Press

Marko Ramljak se vratio u "Pionir" posle 12 godina i pobedio! Košarkaš Zadra je bio jedan od dvojice igrača koji su bili na terenu i 29. oktobra 2010. godine kada je Zadar poslednji put savladao Crvenu zvezdu u "Pioniru" i 7. novembra 2022. godine kada je posle više od 12 godina ekipa iz Hrvatske ponovo osetila čar pobede u ovoj dvorani.

Pre 12 godina Marko Ramljak je bio junior koji je meč presedeo na klupi, a osim njega na tom meču je igrao i Nemanja Nedović. Tada je on u mladom timu Zvezde koji se borio za opstanak u ligi bio najbolji i sa 19 poena je predvodio crveno-bele, ali nije mogao ništa zahuktalom Zadru.

Sa 28 poena Marka Cara tada su Hrvati u "Pioniru" pobedili sa 89:76 i verovatno nisu očekivali da naredni trijumf čekaju 12 godina. Sada, više od decenije kasnije, Marko Ramljak je kao veteran ubacio 20 poena, a Antonio Jordano sa 23 i sjajni Dario Drežnjak sa 22 su mu pomogli da "dogura" Zadar do pobede.

SAD EVROLIGAŠI, A PRE 12 GODINA...

Sada je poraz Zvezde od Zadra šokantan, ali tada i nije bio. Tokom sezone su dolazila pojačanja i menjao se tim, a u trenutku kada je odigran meč sa Zadrom u "Pioniru" samo je Džamar Jang bio stranac u ekipi crveno-belih. Na ovom meču osim Nemanje Nedovića odličan je bio Uroš Mirković sa 11 poena a po 10 su imali centar Darko Balaban i prošle godine tragično preminuli Stevan Jelovac.

Džamar Jang je ubacio 14, a ostatak tima su činili ili veterani poput Vujadina Subotića ili praktično juniori Lazar Radosavljević, Dušan Katnić, Ivan Marinković i Nemanja Arnautović.

Osim sjanog Marka Cara, pobedu Zadru u petom kolu regionalne lige za sezonu 2010/11 doneli su i Ivan Batur sa 16, Jakov Vladović i tada mladi Miro Bilan sa po 12 poena kao i legendarni kapiten Zadra Ipe Ivanov sa 11 poena.

CRVENA ZVEZDA: Subotić, Jang 14, Mirković 11, Arnautović, Radosavljević 5, Balaban 10, Jelovac 10, Katnić, Nedović 19, Miloševič 7, Nikolić, Marinković

ZADAR: Car 28, Vladović 12, Batur 16, Ramlajk Dundović2, Olivari 2, Ivanov 11, Braun 4, Blan 12, Pelcman