HIT PRIČA

UZMEM DA ČUVAM LEBRONA, GLEDAM GA, KOLIKI ČOVEK... Ameri došli u Beograd, a mi hoćemo "jedan na jedan:" PREGAZILI NAS!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Vukašin Avdalović imao je najteži zadatak, da sačuva novu košarkašku zvezdu Lebrona Džejmsa. I sam kaže da se nije proslavio.

Izvor: MN Press

Prošlo je 18 godina otkako je 16 hiljada gledalaca u novootvorenoj Beogradskoj areni moglo da uživa u spektakularnoj prijateljskoj utakmici košarkaša Srbije (odnosno SCG) i Sjedinjenih Američkih Država. "Drim-tim" je došao u izuzetno jakom sastavu, željan osvete za poraz u Indijanapolisu, a nove nade američkog sporta predstavile su se beogradskoj publici u sjajnom svetlu i slavili su na kraju više nego ubedljivo 78:60.

U toj utakmici svoj talenat pokazao je i Lebron Džejms, koji je imao 11 poena i tek počeo da dobija status u reprezentaciji SAD uoči Olimpijskih igara u Atini, a težak zadatak imao je Vukašin Avdalović koji ga je čuvao.

U podkastu "Jao Mile", koji vodi naš nekadašnji reprezentativac Mile Ilića, prisetio se utakmice u kojoj je prvi i jedini put imao zadatak da čuva "Kralja". Odmah je video da fizički ne može da mu parira, a Ilić je na to dodao da "takvu grdosiju sa kuglama na ramenima" nikad nije video.

"Oni su već pre toga nešto izgubili neke utakmice jer su im ljudi stajali u zonu. Stani im u zonu i onda ne mogu da pogode ništa, da li treniraju ili ne - nemam pojma... Mi kao nećemo u zonu, igraćemo jedan na jedan protiv njih, gde su nas pregazili. Ja se sećam čuvam Lebrona, stoji čovek - čovek petica, ja ga čuvem. Toliki čovek, ima centarsko telo, a igra beka. Nismo imali šanse jedan na jedan", nasmejao se Vule Avdalović.

SCG: Vladimir Radmanović 4, Igor Rakočević 18, Nenad Krstić 3, Miloš Vujanić 9, Dejan Tomašević 6, Dejan Bodiroga 14, Petar Popović, Vlado Šćepanović 3, Vule Avdalović 2, Aleksandar Pavlović 1.

SAD: Alen Ajverson 9, Stefon Marburi 4, Tim Dankan 16, Lamar Odom 9, Ričard Džeferson 5, Dvejn Vejd 4, Karlos Buzer 4, Karmelo Entoni 6, Lebron Džejms 11, Šon Merion 10.