SREĆNO!

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O MEČU SRBIJE I TURSKE: Pobeda ponovo imperativ, jedna DILEMA i gde je prenos najvažnijeg duela!

Autor Nemanja Stanojčić

Izabranici Svetislava Pešića gostuju u Istanbulu i ponovo su pod pritiskom pobede u kvalifikacijama za Mundobasket.

Izvor: MN Press

Košarkaši Srbije igraju novu najvažniju utakmicu u kvalifikacijama za Mundobasket. Prvi korak bio je uspešan, pala je Grčka u krcatoj beogradskoj "Areni", sada moraju isto da ponove i na gostovanju Turskoj.

U "Sinan Erdem domu" izabranici Svetislava Pešića traže drugu pobedu u ovom FIBA "prozoru", svesni da je to neophodno kako bi zadržali šanse za plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine. Posle kikseva protiv Letonije i Belgije "orlovi" nemaju pravo na poraz, jer bi u tom slučaju sebi znatno zakomplikovali situaciju. Ovaj duel dobio je epitet najvažnijeg i zbog činjenice da u narednim "prozorima" najverovatnije neće biti najvećih zvezda zbog sukoba FIBA i Evrolige...

Tri najbolje selekcije iz novoformirane grupe "I" idu na takmičenje, trenutno su na vrhu Letonci (4-1), Grci (3-2) i Belgijanci (3-2), dok su iza njih Srbi i Turci sa istim skorom (2-3) i Britanci koji su proglašeni za autsajdera (1-4). Zbog toga je ovaj duel sa Turskom od dodatnog značaja, jer bi upravo oni mogli da budu glavni konkurenti za prolaz.

GLAVNA DILEMA - VASILIJE MICIĆ!

Selektor Pešić ima jednu glavnu dilemu za ovaj susret. U pitanju je povređeni Vasilije Micić. On je napustio meč protiv Grčke još u prvom poluvremenu i nije se vraćao u igru. Dobra vest je da je otputovao sa ekipom u Istanbul i da je među 12 igrača na koje Kari računa za ovaj meč.

Jasno je da od njega dosta zavisi igra Srbije. Micić i Nikola Jokić su lideri novog tima "orlova" i bez njega bi ekipa bila znatno oslabljena u ovom duelu. Njegov izostanak u Beogradu odlično je nadomestio Ognjen Jaramaz, pa će od njega ponovo mnogo da se očekuje ako Vasa ne bude mogao da bude na parketu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

SASTAV TIMA I GLAVNA PRETNJA

Izvor: MN Press

Odredio je Svetislav Pešić 12 igrača na koje računa za ovaj meč. U odnosu na košarkaše koji su došli u Tursku, neće igrati Dušan Ristić i Boriša Simanić, dok su Nemanja Bjelica i Nemanja Nedović ostali u Beogradu na terapijama.

  • Filip Petrušev
  • Dejan Davidovac
  • Vanja Marinković
  • Nikola Kalinić
  • Vladimir Lučić
  • Ognjen Dobrić
  • Nikola Jokić
  • Marko Jagodić-Kuridža
  • Vasilije Micić
  • Marko Gudurić
  • Ognjen Jaramaz
  • Nikola Milutinov.

Kao što smo već napomenuli, tu je i Micić i verovatno će pred sam meč biti doneta odluka oko toga ko će se naći na parketu. Kada je u pitanju tim Ergina Atamana svi znaju ko je najveća pretnja - Šejn Larkin. Vasin saigrač iz Efesa.

"Igra Turske zasniva se na spoljnim igračima, Korkmazu, Osmanu i Larkinu, tu su i dvojica igrača na unutrašnjim pozicijama Šengun i Šanli. Oni su ekipa sastavljena od atletike i pre svega iskustva. Naravno, kod kuće igraju sa daleko više motiva i rekao bih, slobode. Moramo posebno da obratimo pažnju na poene iz tranzicije, mnogo poena smo na taj način primili protiv Grčke i to treba da ispravimo", rekao je Pešić uoči meča.

GDE JE PRENOS?

Izvor: MN Press