ZVANIČNO

GOTOVO JE: PARTIZAN IGRA U EVROLIGI POSLIJE 8 GODINA! Dva kluba bila PROTIV, "večiti" predstavljaju region u eliti!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Partizan je zvanično dobio specijalnu pozivnicu Evrolige.

Izvor: MN Press

Partizan će naredne sezone definitivno učestvovati u Evroligi pošto je danas na sastanku borda takmičenja dobio specijalnu pozivnicu, kao i španska Valensija!

Odluku o njihovom nastupu u Evroligi donosili su klubovi sa "A" licencom, koji su istovremeno i suvlasnici takmičenja, a sedam od 11 glasalo je "za". Poznati košarkaški portal "Basketnews" prenosi da četiri kluba ih nisu podržala. Dva su glasala protiv, dok su dva bila suzdržana, međutim još nema informacija koji timovi su u pitanju.

Crno-beli će tako posle punih osam godina igrati u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju, a takva odluka mogla se naslutiti ranije danas kada ih nije bilo spisku za Evrokup.

Na današnjem sastanku Evrolige je takođe odlučeno da CSKA Moskva i Zenit budu suspendovani na najmanje jednu sezonu, zbog rata u Ukrajini koji traje već četiri meseca, a upravo tako se i otvorila mogućnost da Evroliga dodeli specijalne pozivnice i kompletira spisak učesnika.

Dakle, sledeće sezone ćemo gledati: Partizan, Crvenu zvezdu, Barselonu, Baskoniju, Real Madrid, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, Žalgiris, Makabi, Bajern, Armani, Albu, Monako,Valensiju i Virtus.

Partizan je osvajač Evrolige iz 1992. godine, dok podsetimo da su i 2010. godine igrali fajnal-for