HAOS

HAOS U PIONIRU! UDARCI, ISKLJUČENJA I POBEDA ZVEZDE: Majstorica na ivici TUČE u hali Pionir - pogledajte! (FOTO/VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ogromna tenzija obeležila je kraj majstorice Crvene zvezde i Cedevita Olimpije. Pogledajte šta se sve događalo!

Izvor: Tv Arena Sport/Screenshot

Kraj utakmice Crvena zvezda - Cedevita Olimpija završen je u nezapamćenoj tenziji za mečeve ovih rivala. Nakon nekoliko napetih situacija, isključen je košarkaš Ljubljančana Edo Murić posle udaranja Kalinića pesnicom (bila mu je to druga nesportska), a onda je osam sekundi pre kraja isključen i Kalinić, kad mu je svirana druga nesportska posle faula na Edžamom. Prvu je dobio posle duela sa Murićem, u kojem je on najpre povukao Slovenca pod košem.

Pogledajte tu situaciju!

Na ivici sukoba protekao je ceo finiš. Sa klupe gostiju tražili su tehničku za klupu Crvene zvezde nakon što je trener srpskog tima Dejan Radonjić u jednom napadu stavio ruku na leđa Melvina Edžama. Krilni košarkaš gostiju žalio se kod sudija i ulazio u sukobe sa Kalinićem, u kojem su obojica faulirali jedan drugog, potom je komunicirao i sa navijačima Zvezde, koji su ubacivali predmete na teren, pa su se gosti na trenutak povukli do svoje klupe.

Izvor: Tv Arena Sport/Screenshot

Sve je moralo da zastane na trenutak, da bi se navijači smirili, a onda je meč završen uz podjednako napete situacije. I završen je pobedom Crvene zvezde, kojom je zakazano prvo finale "večitih rivala" u ABA ligi posle devet godina. Serija Zvezde i Partizana počeće u petak. Crveno-beli će i tada biti domaćini, na terenu na kojem su večeras sevale varnice iz minuta u minut kako se meč bližio kraju. Pogledajte:

U periodu najvećeg haosa na terenu, Zvezdin kapiten Branko Lazić pogodio je jako bitnu trojku i na četiri minuta do kraja najavio pobedu crveno-belih. Zvezdin kapiten ubacio je dve trojke, kao i Kalinić, Ognjen Dobrić, Ostin Holins, Eron Vajt...