Košarka

"DA LI JOŠ NEKO IMA PLEJMEJKERA 2002. GODIŠTE?" FMP doživeo šok pred meč sa plavima

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

"Jutros smo saznali za to, za sve je to bio šok, ali mislim da smo bili više nego dostojan protivnik i da smo pokazali da smo zasluženo u plej-inu"

Izvor: YouTube/Budućnost VOLI

Iako je loše počeo meč u "Morači", FMP se i bez glavnog igrača Brajsa Džonsa do kraja borio protiv Budućnosti i umalo napravio iznenađenje u Podgorici. Pet minuta pre kraja "panteri" su vodili, a Nenad Nerandžić je na počeku 40. minuta propustio šansu da iz dobre pozicije izjednači rezultat.

Domaći su odgovorili trojkom Marka Jagodića Kuridže, a potom su mirno priveli meč kraju. Ipak, da će u revanšu biti takođe uzbudljivo nagoveštava i sve viđeno i u ovom i u prethodnom duelu ova dva tima u Železniku, odlučenom u poslednjoj sekundi.

"Čestitam Budućnosti na zasluženoj pobedi, mislim da smo je i mi zaslužili večeras bar podjednako kao i on. Siguran sam da su, kada su videli na početku da nema Džonsa, očekivali malo drugačiji ishod od teškog, ali pokazali smo karakter i čvrstinu, ali od 12. minuta. Prvih 13 minuta nismo postojali i to je problem. Uplašeni, stegnuti u napadu, netačni u odbrani u odnosu na stvari koje smo se dogovorili... Budućnost je na kraju imala veću mirnoću, bolja rešenja u napadu, čvršću odbranu, kojom su nas u drugom poluvremenu isterali iz reketa. Bila je lepa atmosfera, vidimo se u sredu ponovo, kada se nadam da ćemo biti konstantni. Njihov pad je nekako manji, nama je dosta veći, mada kada pogledate da nam je prvi plejmejker danas bio 2002. godište, a ne znam da li toga ima u ligi", rekao je trener FMP-a Nenad Stefanović, aludirajući na mladost Milutina Vujičića, koji je u "Morači" igrao 23 minuta.

Stefanović je rekao da je ekipa na dan meča saznala da je Brajs Džons povređen i da je to bio šok za sve. Takođe, rekao je da je realnije da odlični Amerikanac propusti i revanš

"Jutros smo saznali za to, za sve je to bio šok, ali mislim da smo bili više nego dostojan protivnik i da smo pokazali da smo zasluženo u plej-inu. Džons ima povredu za koju nismo skapirali odmah da je toliko ozbiljna, pa je ostao u Beogradu da proba da to zaleči. Realnije je da neče igrati".

Garet Nevels se vratio posle pauze od tri meseca zbog loma ruke i u "Morači" proveo u igri 15 minuta i ubacio tri poena. "Prezadovoljan sam njim, imao je pauzu od tri meseca, nije spreman ni 50 odsto i pokazao je da je pravi. S obzirom na pauzu, pokazao je da je OK, ali videćemo narednih dana kako će da bude", izjavio je Stefanović i pozvao sve, a naročito decu, da u sredu ispune dvoranu u Železniku.