Euforija

ALIMPIJEVIĆEV TIM JE HIT EVROKUPA, NAVIJAČI SU U TRANSU: Amerikanca dočekali transparentom i skandirali "PIT BUL"!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Košarkaška euforija u Bursi zbog uspjeha u Evropi

Izvor: Twitter/MiskoRaznatovic

Košarkaši Burse odigrali su u subotu meč turskog prvenstva i deklasirali Turk Telekom (101:65), u duelu timova učesnika nokaut faze Evrokupa. Naravno, u plej-ofu evro-takmičenja domaći tim je napravio drastično bolji rezultat, jer je u osmini finala šokirao Partizan u Beogradu, a onda je u četvrtfinalu eliminisao i Cedevita Olimpiju u Ljubljani. A Turk Telekom je ispao upravo protiv slovenačkog tima.

Igrači Dušana Alimpijevića su posle tih evropskih pobeda dočekani kao heroji, a posebno su se obradovali Džonu Holandu, jednom od heroja uspjeha, koji ih je "kupio" i svojom već čuvenom izjavom. U toku utakmice protiv Cedevita Olimpije, on je u jednom trenutku zarežao na novinara, pa rekao da su on i saigrači "psi, pit bulovi!".

Ta njegova izjava se toliko svidjela navijačima da su je ispisali na velikom transparentu, iscrtali njegov lik i skandirali "Pit bul, pit bul".

Na ovaj način, Alimpijevićev tim je ujedno i ispraćen na još jedno evropsko gostovanje, jer će u polufinalu Evrkoupa u utorak igrati protiv Andore u gostima. I taj španski tim je pravio iznenađenja u plej-ofu, jer je u prošlom kolu eliminisao Gran Kanariju u gostima i oduzeo joj prednost domaćeg terena.

Kada je u pitanju tursko prvenstvo, Bursa zauzima šestu poziciju i pobjedom protiv Turk Telekoma izjednačila se sa Karšijakom. Pogledajte tabelu:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi