Košarka

ZLATIBOR JE ŠAMPION ABA 2 LIGE!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Veliki uspeh Čajetinaca!

Izvor: MN Press

Košarkaši Zlatibora šampioni su Druge ABA lige! U finalu u Skoplju pobedili su MZT posle produžetka, rezultatom 78:73 i ostvarili najveći uspeh u svojoj istoriji. Na čelu sa fenomenalnim Dušanom Kutlešićem, najboljim igračem drugog "jadranskog" ranga ove sezone!

MZT je samim plasmanom u finale ušao i u ABA ligu sledeće sezone, dok će Zlatibor uprkos osvajanju titule morati da igra za plasman protiv Borca ili Mege, zbog ograničenog broja klubova iz jedne zemlje koji mogu da igraju u najvišoj ligi.

Najbolji igrač utakmice bio je sjajni Dušan Kutlešić, koji je ubacio 33 poena i donosi u Ćajetinu i MVP priznanje. Apsolutno zasluženo! Uz heroja utakmice, ponovo se među Zlatiborcima istakao Filip Đuran sa 12 poena. Iako je imao šut za vođstvo na 9 sekundi pre kraja četvrte četvrtine,taj promašaj ga nije izbacio iz ritma, pa je na početku produžetka dao važan koš, nakon kojeg j Kutlešić dao odlučujuću trojku.

Sa druge strane, MZT je drugi put izgubio u finalu, ali će mu plasman u ABA ligu svakako ublažiti tugu zvog ovog neuspeha. U poslednjim sekundama četvrte četvrtine, makedonski tim imao je napad za pobedu u dvorani "Jane Sandanski", ali je Adem Mekić promašio težak šut za trijumf i titulu.

Zlatibor je na putu ka tituli na završnom turniru pobedio Helios Sanse u četvrtfinalu (84:82), a u polufinalu Borac iz Banjaluke (98:83). Uoči dolaska u Skoplje, ekipa trenera Strajina Nedovića osvojila je i titulu Košarkaške lige Srbije.

MZT: Krstevski, Dejvis 12, Nikolov 12, Kari, Robev 2, Mekić 12, Ivanov, D. Stojanovski 5, V. Stojanovski 14, Milošević 10, Rikić 6, Veličkovski.

ZLATIBOR: Protić 9, Čabrilo 2, Adžić, Kutlešić 33, Grubelič 9, Đuran 12, Vesović, Jovanović, Joksimović, Tadić 7, Nikolić 6.

Dosadašnji šampioni ABA lige:

  • 2022: Zlatibor Čajetina
  • 2021: Studentski centar
  • 2020: /
  • 2019: Primorska
  • 2018: Krka