Košarka

ŠOK U "MORAČI": "STUDENTI" SRUŠILI BUDUĆNOST

Autor Alen Kasmić

Sjajan podgorički okršaj i na kraju veliko iznenađenje

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

SC Derby je u crnogorskom okršaju u 23. rundi Admiralbet ABA lige savladao Budućnost Voli - 89:84.

Ovim trijumfom "studenti" su nastavili da sanjaju plasman u plej-of, dok su se "plavi" oprostili od borbe za drugo mjesto i direktan plasman u polufinale doigravanja.

U meču punom oscilacija i dobrih perioda na obje strane, koncentrisaniji i sa više energije bio je mlađi podgorički tim koji je upisao najveću pobjedu u klupskoj istoriji.

Bolje je počela Budućnost koja je na krilima trojki Danila Nikolića stigla do prednost, a kada je semafor u "Morači" pokazivao 34:27 izgledalo je da je to uvod za veću prednost "plavih". Međutim, uslijedio je kontraudar - serija 12:0 domaćina.

Igralo se tako do samog finiša, kada god bi Budućnost počela da odmiče, SC Derby je imao spreman odgovor - Flečer Megi, Erik Nil, Kenan Kamenjaš i drugovi jednostavno nisu dozvolili rivalu da prelomi meč, pa se ušlo u uzbudljivu završnicu.

Hadžibegović je pogodio trojku za 82:76, uzvratio je Atić, a Nil je pronašao rupu u odbrani polaganjem za 84:79 i praktično je sve dileme.

Imala je Budućnost još jednu šansu da izbori produžetak u posljednjem napadu na 9,9 sekundi prije kraja, ali je Džastin Kobs promašio trojku. Loptu je dograbio Edvards, a na drugoj strani zakucao Megi za konačnih 89:84.

Kamenjaš je bio najefikasniji sa 17 poena, Hadžibegović i Megi su postigli po 15, a po 13 Nil i Edvards. Na drugoj strani 19 koševa Kobsa.

Kompletnu statistiku sa večerašnjeg meča pogledajte OVDJE.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt