Košarka

"JADAN MOMAK!" SVI PRIČAJU O OVOM POTEZU JOKIĆA: Kako to radi?! Zaplesao oko čuvara i postigao divan koš (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nikola Jokić je zaista sa druge planete.

Izvor: YouTube/NBA HIGHLIGHTS/Screenshot

Nikola Jokić odigrao je prethodne noći još jednu utakmicu vrednu MVP priznanja pošto je vodio Denver do četvrte uzastopne pobede.

Ponestaje nam reči kojima bismo mogli da opišemo surovu dominaciju Somborca, a vredi samo istaći da je u prethodna tri meča zabeležio čak 116 poena. Tripl-dabl kralj bio je nerešiva enigma za Sakramento (106:100), a posebno je bilo impresivno kako se igrao sa svojim čuvarima.

Ako bismo želeli da izdvojimo samo jedan Jokićev potez koji je prethodne noći bio impresivan, a bilo ih je više, onda bi to bila majstorija sredinom poslednje deonice.

Ostalo je još oko šest i po minuta do kraja, rezultat je bio izjednačen (87:87), pa je Jokić odlučio da preuzme stvar u svoje ruke. Neorganizovan napad, u kome je preostalo još samo sedam sekundi, odlučio je da sam završi i to tako što je otišao daleko od koša kako bi prihvatio loptu.

Sa sobom je povukao i čuvara Damijana Džounsa koji je potom dobio besplatnu lekciju. Jokić je krenuo ka košu, driblao je iza leđa, menjao pravac, fantastično sve pratio nogama, a onda koš...

Iako je Džouns odigrao solidnu odbranu, nije imao šansu protiv Jokića, pa tako navijači na Tviteru pišu: "Jadan, Džouns...".

Pogledajte!

Tagovi