Košarka

NAJPOZNATIJI NBA BESKUĆNIK SE OPORAVLJA! Pričalo se da je bio u vezi sa Lebronovom majkom, a novi snimak je oduševio sve

Autor Andrijana Delibašić Izvor mondo.rs

Delonte Vest je izgleda konačno odlučio da se vrati na pravi put. Snimak pokazuje da nije zaboravio da "cepa mrežice"

Izvor: Profimedia/Twitter/screenshot/@dailyloud

Bio je jedan od najboljih, predviđali su mu da može da dostigne zvezde u NBA ligi, a onda je krenuo sunovrat za Delontea Vesta (38). Prošle godine je javnost saznala da je postao beskućnik, a to je bio samo početak.

Vlasnik Dalasa Mark Kjuban mu je pomogao, pokušao je da ga vrati na pravi put, sve to je nažalost bilo kratkog daha. Ponovo se odao alkoholu i vratio se na loš put zbog čega je bio i uhapšen, ali sada stižu ohrabrujuće vesti.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kom se vidi da je Vest u sali i da trenira. Da nije zaboravio da "cepa mrežice" moglo je da se vidi na kratkom klipu, nije promašio nijedan šut.

Priča Delontea Vesta je puna uspona i padova, kao i teškog detinjstva. Sa samo 14 godina je pokušao da se ubije, borio se sa depresijom, pa je rešenje našao u religiji. A, onda je 2004. godine izabran na draftu. Počeo je u Bostonu, da bi posle kratke epizode u Sijetlu došao kod Lebrona Džejmsa u Klivlend i tamo je proveo dve sezone. A, taj period obeležio je jedan trač.

Tada se pojavila priča da je Vest bio u vezi sa Lebronovom majkom. Obojica su to demantovali. Uz to je, u tom periodu, Vestu dijagnostikovan bipolarni poremećaj, a posle tog trača je krenuo strmoglavi pad i trejd.

Dovoljno je spomenuti da mu je policija u jednoj redovnoj kontroli pronašla tri puške, od čega jednu u kutiji za gitaru. Usledile su mnoge kazne, pa je proglasio bankrot iako je u karijeri zaradio skoro 17 miliona dolara.

Vest je u karijeri prosečno beležio 9,7 poena, 2,9 skokova i 3,6 asistencija po meču.