Košarka

LAKO I UBJEDLJIVO: BUDUĆNOST SRUŠILA MEGU

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Sigurno, u velikom stilu i bez većih problema.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Košarkaši Budućnost Volija srušili su Megu Mozzart u 20. rundi Admiralbet ABA lige - 83:69.

Odigrali su izabranici Aleksandra Džikića sjajnu partiju, dominirali su od samog starta meča, a kada je tako - pobjeda ne dolazi u pitanje.

Bio je ovo 14. trijumf "plavih" u sezoni kojim su nastavili borbu za što bolju poziciju pred plej-of.

Da će ovo biti trijumfalno popodne u "Morači" moglo se nagovijestiti već po samom startu meča. Nešto slično kao je Venecija srušila Podgoričane u Evrokupu na istom mjestu, oni u mladu ekipu Vladimira Jovanovića. Već u osmom minutu bilo je 23:9 i praktično je već tada sve bilo jasno.

Jedino što je Mega uspjela da uradi je da smanji razlku na 38:33. U tim trenucima odbrana Budućosti bila je nešto slabija.

Međutim, sve je vrlo brzo došlo na svoje. Na krilima Petra Popovića Budućnost je vratila dvocifreni plus koji je nakon toga samo rastao.

Fantastično je crnogorski šampion igrao tokom treće četvrtie, rešetao je iz svih pozicija, pa je semafor u 29. minutu pokazivao 72:46.

Popović i drugovi, koji su večeras igrali bez Di Džej Silija, su nakon toga spustili gas i čekali da se utakmica završi.

Važna pobjeda za Budućnost koja se osvetila Megi za poraz u prvom dijelu. Za miran odlazak na pauzu zbog nacionalnih kupova i reprezentacija.

Najefikasniji u redovima Budućnosti bili su Popović i Marko Jagodić Kuridža sa po 15 poena, Vili Rid je ubacio 13, Donatas Tarolis 12, a Džastin Kobs 11.

Na drugoj strani 21 koš Samsona Ruženceva 17 (uz 11 skokova) Karla Matkovića.

Kompletnu statistiku pogledajte OVDJE.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt