Košarka

VETERANI, PENZIONERI, BEKOVI IZ ABA I KLINCI - NBA OVO NIKAD NIJE VIDELA: Neverovatan rekord - 

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Timovi rade sve da se kompletiraju.

Izvor: Profimedia/MN Press

Neverovatne stvari dešavaju se u NBA ligi, zbog izbijanja pandemije virusa korona među košarkašima timovi su prinuđeni da se snalaze kako bi odigrali svoje utakmice. 

Neki mečevi su i otkazani, a neki timovi su potpisali veliki broj slobodnih agenata kako bi uspeli da održe treninge i da odigraju mečeve. Zbog toga je već u decembru pao rekord po broju aktivnih igrača u jednoj NBA sezoni. Za sada je čak 546 košarkaša nastupalo na NBA mečevima. 

Priliku su dobili mnogi mladi igrači iz razvojne lige, ali i neki veterani, pa se tako posle tri godine penzije na teren vratio Džo Džonson!

NBA ponovo igra i omaleni Ajzea Tomas, svojevremeno 60. pik na draftu u zvezda Sakramenta i Bostona. Za vreme igranja u Bostonu je čak bio i Ol-Star, a sada je dobio priliku u Los Anđeles Lejkersima. 

Do NBA su stigle i neke poznate figure iz Evrope. Posle tri godine pauze u ligu se vratio Greg Monro, koji je letos bio povezivan sa Crvenom zvezdom. I čim je došao u ligu napravio je šou! 

Desetodnevni ugovor dobio je i bivši centar crveno-belih Emanuel Teri, a do dva desetodnevna angažmana je stigao i Hasani Gravet, prošlogodišnji bek MZT-a iz Skoplja. 

Tagovi