Košarka

ŠEHOVIĆ: Nismo kompletirani, uradićemo sve što možemo u ovom sastavu i nadati se najboljem

Autor Kristina Stevović Izvor Pobjeda

Košarkaši Budućnost Volija su došli do sedme sezonske pobjede u 10. meču ABA lige, nako što su u prvom podgoričkom derbiju u regionalnom takmičenju bez problema savladali SC Derbi (78:70).

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Budućnost je odigrala meč sa samo osmoricom igrača u rosteru, čuvajući tako snagu za duel u srijedu na evropskoj sceni, ali i pazeći se od novih povreda…

– Nismo mogli kako treba da se pripremamo za meč protiv SC Derbija, jer već 20-ak dana treniramo nekompletni. Za vrijeme reprezentativne pauze u klubu je treniralo nas troje, četvoro, onda su nam se pridružili reprezentativci, ali opet uz probleme sa povredama Popovića, Rida, Drobnjaka, te suspenzije Vajlija. Sve to nas je odvojilo od normalnog treninga, a trenirali smo, bukvalno, “tri na tri”, “četiri na četiri” tokom čitave nedjelje. U takvom sastavu nije bilo lako dočekati bilo koga, a ne ekipu koja je već ostvarila četiri pobjede u ABA ligi. Pribojavali smo se tog meča, ali smo igrali odgovorno, svako je dao svoj doprinos da utakmica ne ulazi u egal. To je bitna pobjeda u stanju u kojem se nalazimo i navijamo da se što prije kompletiramo i odradimo normalan trening – kaže za Pobjedu Suad Šehović, bek “plavih”, koji je pogodio trojku i dva bacanja u trenucima kada je SC Derbi prijetio da može da se vrati u meč.

 Brojčano stanje u igračkom kadru se neće promijeniti ni u srijedu, kada Budućnost gostuje grčkom Promiteasu, u šestom kolu grupe B Evrokupa.

– Iskreno se nadam da ćemo makar do Cibone imati dva igrača više. Idemo na put u ovom sastavu, uradićemo sve što možemo u ovim okolnostima, i nadati se najboljem – dodaje Šehović.

Dugogodišnji kapiten Budućnosti ističe da još nije imao prilike da se upozna sa vrlinama i manama narednog rivala u Evrokupu.

– U ovom zgusnutom rasporedu nismo još stigli da pogledamo Grke. Tek nakon odgledanih snimaka mogao bih da nešto više kažem o njima. U par navrata sam odgledao po četvrtinu, dvije njihovih utakmica, ali su se tek upoznati sa detaljima o Promiteasu.

Budućnost je ove sezone upisala četiri pobjede u pet utakmica Evrokupa. Između ostalih, savladala je favorite takmičenja, Valensiju i Virtus, ali u kompletnom sastavu. Bez Rida, Popovića, Drobnjaka i Vajlija, teško je prognorizati da li Budućnost ima snage da u gostima savladala i grčki sastav, iako ima dvije pobjede više od Promiteasa.

– Kada smo bili kompletni, pokazali smo dobro partije u Evrokupu. U svakom slučaju, protiv Promiteasa će svih osam igrača pružiti maksimum u ovom trenutku. Da li će to biti dovoljno za pobjedu, ne mogu da kažem, ali ćemo dati sve od sebe da utakmica bude što zanimljivija – zaključio je Suad Šehović.