Košarka

PARTIZAN SLAVIO U LAKTAŠIMA: Crno-bijeli nadoknadili minus i u neizvjesnoj završnici došli do pobjede nad Igokeom!

Autor Milena Mijušković Izvor Kurir

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras u gostima Igokeu sa 70:68 (16:15, 12:20, 19:19, 23:14), u 10. kolu regionalne ABA lige.

Izvor: MN Press

Partizan su do pobede predvodili Alen Smailagić sa 15, Zek Ledej sa 14 i Uroš Trifunović sa 12 poena. ; Kod Igokee su se izdvojili Antabija Voler i Dešon Stivens sa po 18 poena.

Partizan je prvi na tabeli sa devet pobeda i jednim porazom, dok je Igokea sa po pet pobeda i poraza na petom mjestu.

U narednom kolu, Partizan će dočekati Cedevitu Olimpiju, a Igokea će gostovati Studentskom centru.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je Igokea dobra ekipa, koja iziskuje veoma dobru pripremu, a posebno je istakao odbranu tima iz Laktaša.

 "Igokea je dobar tim, bilo gde da igra i sigurno da iziskuje veoma dobru pripremu. Oni su tim sa velikim iskustvom, promijenjen u odnosu na prošlu godinu ali sa istim konceptom jer je isti trener koji radi izvanredno", rekao je Obradović, prenosi klub.

Košarkaši Partizana gostuju sutra Igokei, u utakmici desetog kola ABA lige.

Posle devet odigranih utakmica, crno-bijeli imaju osam pobjeda i jedan poraz, a Igokea skor 5/4.

"Moraćemo da vodimo računa o njihovoj odbrani koja je veoma specifična i da shvatimo na koji način treba da ih napadamo. Naravno uvijek imamo u vidu i to kako ćemo mi da pripremimo odbranu i kako ćemo da neutrališemo njihove najbolje igrače, odnosno način na koji žele da poentiraju u ovoj utakmici", rekao je Obradović.

Bek Partizana Gregor Glas rekao je da Igokea igra u "mnogo dobrom ritmu".

"Imaju mnogo kombinovanih odbrana na koje moramo za se spremimo i da znamo kako da ih napadamo. U odbrani da igramo fizički agresivno, kao i na poslednjim utakmicama i to je to. Idemo na pobjedu", istakao je Glas.

Tagovi