ODLUKA SE ČEKA

NASTAVLJENO SUĐENJE BENZEMI, TUŽILAŠTVO SE OGLASILO: Poznate su i predložene zatvorske kazne - sada se sve zna!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Predstavnici tužilaštva su izneli svoj predlog kazni za one koji su učestvovali u pokušaju ucene i iznude Metjua Valbuene.

Izvor: Profimedia

Suđenje Karimu Benzemi i još četvorici optuženih je danas nastavljeno! Napadač Real Madrida ponovo nije bio u sudnici u Versaju, ali su optužena lica nastavila svedočenje.

Pored Benzema su, za ucjenjivanje i pokušaj iznude Metjua Valbuene seks snimkom, optuženi Aksel Angot, Mustafa Zaui, Junes Huas i Karim Zenati koji je jedan od Benzeminih najboljih prijatelja.

Poslije novih iskaza, od kojih su neki bili promijenjeni u odnosu na prvi dan, oglasilo se i tužilaštvo koje je iznijelo prijedloge kazni. Centarforu Madriđana je, u slučaju osude prijetilo pet godina zatvora.

"Predložena je zatvorska kazna od 10 mjeseci za Benzemu, ali uslovna. Neće ići iza rešetaka, uz to treba da plati 75.000 evra. Zamjenik tužioca je Karima opisao kao 'nosioca određenog imidža, istorije i reputacije'. Zbog toga je njegova kazna najblaža", navodi se u izveštaju "Radio Monte Karla" ("RMC").

Mustafa Zaui
Izvor: Profimedia

Kao glavnog krivca i organizatora svega vide Zauija, pa tužilaštvo traži četvorogodišnju kaznu zatvora i 15.000 evra. Za Angota se traži 18 mjeseci i 15.000 evra, a za Huasa takođe 18 mjeseci, ali 5.000 evra. Za Zenatija se traži zatvorska kazna od dve godine.

Sada je na advokatima odbrane da odluče da li će prihvatiti prijedlog tužilaštva ili će se suđenje nastaviti.