Fudbal

U PARTIZANU 2013. OSTVARIO SAN, A SAD GA JE DOSANJAO: Markova poruka Zdjelaru - imaš čokoladu za ovo!

Autor Lidija Roganović Izvor mondo.rs

"Često sam to zamišljao", rekao je Partizanov đak koji se vratio u Humsku i igra jako dobro pod vođstvom Saše Stanojevića.

Izvor: MN Press

Partizanov đak Marko Živković vratio se ove godine u Humsku, u kojoj je ponikao, a u utakmici Kupa protiv Trajala dao je i prvi gol u crno-belom.

Posle izlaska iz crno-bele omladinske škole on je debitovao u Teleoptiku, pa je priključen prvom timu tokom zimskih priprema u sezoni 2012/13 tokom mandata trenera Vladimira Vermezovića. Potom su stigli i prvi profi ugovor, takmiačarski debi, ali i odlazak iz Humske u Vojvodinu 2014.

Nakon toga promenio je niz timova - Suduvu, Dunajsku Stredu, Radnički Niš i Voždovac, da bi se u januaru 2021. vratio u tim i pokazao kao dobar izbor Aleksandra Stanojevića.

Trenutak u kojem je dao gol pamtiće jako dugo.

"Često sam zamišljao kako dajem gol u Partizanu. Znao sam negde da će biti na ovaj način, jer sam bio često u ovakvoj situaciji. Prelep osećaj! Zdjelar je lepo video gde se nalazim i da lopta tu može da prođe. Iskoristili smo to i još jednom mu hvala. Dobiće čokoladu!", osmehuje se on.

"Posvećujem gol svojoj porodici i najbližima", dodao je Živković.

O borbi na tri fronta i svojim partijama kaže:

"Imamo dosta utakmica i trudim se, kad god dobijem šansu u rotaciji, da dam svoj maksimum. Drago mi je da me saigrači vole, a najvažnije je da opravdam šefovo poverenje kada uđem u igru".

Živković je debitovao za Partizan još 22. maja 2013.

U narednih mesec dana, crno-beli imaju težak i gust raspored, pred njima su dueli protiv Radnika, dvomeč protiv Genta 21. oktobra i 4. novembra, gostovanje TSC-u, gradski derbi protiv Čukaričkog...

"Svaka utakmica je 'na život', posebno što ide loše vreme i tereni su teški. Do sada nismo imali problema. I tako razmišljamo i na dalje -da pobedimo sve do kraja!", poručuje Marko Živković.

Tagovi