Obećava!

SLEDEĆE LJETO ĆE BITI VRELO - NJIH 10 MOGU DA POTPIŠU ZA DŽABE: Zaboravite Mesija i Ronalda, sprema se luđi prelazni rok

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ovog ljeta vidjeli smo senzacionalne promjene klubova Lionela Mesija, Kristijana Ronalda, Serhija Ramosa, a još nevjerovatniji prleazni rok možda je pred nama!

Izvor: Profimedia/MN Press

Fudbalska pijaca dugo nije bila zanimljiva kao ovog ljeta, pošto su klubove promijenili neki od najvećih igrača u istoriji, a sledeće godine moglo bi da bude još luđe. Real Madridu treba remont, Barselona pokušava da zadrži okosnicu, PSŽ napada sve fudbalere koji su slobodni...

U priču će se uključiti Englezi, Bajern uvijek može da ponudi mnogo, a italijanski klubovi će posle nekoliko godina odsustva imati priliku da sa tržišta pokupe i neko zvučno ime.

Brojnim svjetski poznatim fudbalerima ugovori ističu narednog ljeta, a mi smo izabrali deset najvećih zvijezda ljetnjeg prelaznog roka 2022. godine!

Možda se i ne desi da svaki od njiih promijeni sredinu. Možda se neko u međuvremenu dogovori da ostane u timu, a čini se da će prije svih Barselona morati da pregovara oko produžetaka saradnje.

Pogledajte spisak na kom su desetorica najboljih:

10. Osman Dembele (24, Barselona, krilo)

Izvor: Profimedia

Jedan od najvećih promašaja u istoriji Barselone sigurno će napustiti klub narednog ljeta.

Saradnja nije bila uspješna, španski tim neće povratiti nimalo uloženog novca, a ko će dati šansu Dembeleu ostaje da se vidi. Da zna fudbala - niko ne spori, ali... Bilo je tu mnogo više problema. Od kršenja discipline, preko povreda, pa do nekih baš slabih partija na terenu.

9. Ansu Fati (18, Barselona, krilo)

Izvor: Profimedia

Nekog će Barsa pustiti, nekog neće željeti. Dali su mu Mesijevu desetku iako je već dugo van terena što pokazuje da u klubu ozbiljno računaju na njega u budućnosti. Narednih mjeseci će Laporta voditi pregovore oko produžetka saradnje, ali pitanje je da li klupska kasa može da izdrži...

Situacija u klubu uopšte nije sjajna, a plaćaju mnogo igrača koji su im nepotrebni.

8. Leon Gorecka (26, Bajern, vezni)

Izvor: MN Press

Velika uloga u Šalkeu, pa transfer u Bajern kad je postao jedan od najboljih igrača lige. Često Bavarci koriste priliku i uzimaju najbolje iz drugih klubova, a tako je snažni vezista stigao u šampionski sastav. Tokom godina u Bajernu mijenjao se kao fudbaler, postajao ofanzivniji i ubitačan kod dodavanja napadu, pa ostaje malo nejasno kako ugovor sa Bajernom nije produžen.

U međuvremenu, zajedno su osvojili sve, a on postao i standardni reprezentativac Njemačke.

7. Pedri (18, Barselona, vezni)

Izvor: Profimedia

Dembele odlazi, Fatija hoće da zadrže, a Pedri... On je igrač oko kog mora da se gradi budućnost. Barselona nema nikakav izbor u ovom slučaju. mladiću koji je eksplodirao i za godinu dana odigrao ''milion'' mečeva u svim mogućim takmičenjima moraju se ispuniti želje.

Kakve god one bile. To je budući kapiten kluba koji želi da se vrati na mjesto koje je nedavno zauzimao, kada nije bio ruina.

6. Lorenco Insinje (30, Napoli, krilo)

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Više od deset godina je član Napolija i ne računajući tri pozajmice to je jedini klub za koji je igrao. Ipak, pošto dogovora o novom ugovoru nema, djeluje da je trenutno bliži odlasku iz kluba. Aktuelni šampion Evrope sa reprezentacijom Italije imaće ponude iz najboljih evropskih klubova.

Do sada se pričalo da ga traže Barselona, Liverpul, Inter... A i narednog ljeta biće u žiži interesovanja.

5. Frank Kesi (24, Milan, vezni)

Izvor: Profimedia

Priča se da je PSŽ već krenuo u napad, jer jedan od Milanovih ključnih igrača već nedeljama zateže u pregovorima. Tražio je povišicu, a zatim zatražio još kada su mu ispunili prvu želju i ponudili pojačan ugovor. U Parizu ga vidio kao idealno rešenje za centralni dio veznog reda, iza leđa najubitačnijeg napada na svijetu.

Možda potpiše ugovor sa Parižanima već u januaru!

4. Paulo Dibala (27, Juventus, napadač)

Izvor: Profimedia

Tokom Ronaldovog boravka u Torinu, njemu je bilo najteže. Nekako se stekao utisak da ne mogu zajedno, a kako Portugalac rijetko odsustvuje sa terena, Paulo je izgubio svoju ulogu u timu.

Ukoliko tokom ove sezone uspije da se nametne kao lider tima, moguće je da će ostati u Juventusu i narednih godina. Druga opcija je rastanak, koji posle nekoliko blijedih sezona ne bi teško pao nikome.

3. Anhel di Marija (33, PSŽ, krilo)

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Doveli su nekoliko velikih zvijezda ovog leta, ali pitanje je da li će uspeti da zadrže dvije koje već imaju. Jedan od ljudi spremnih za odlazak iz PSŽ-a je reprezentativac Argentine Anhel di Marija, koji bi mogao da dobije nekoliko fantastičnih ponuda. Za njega će interesovanje biti ogromno, a često su se prethodnih godina potcjenjivali njegovi fudbalski kvaliteti.

Kada bude dostupan na tržištu, to neće biti slučaj.

2. Pol Pogba (28, Mančester junajted, vezni)

Izvor: Profimedia

Još jedna transfer saga o Francuzu. Sjećate se, bilo je prethodnih godina momenata kada je Mino Rajola želio da ga odvede iz Engleske. Tada je kao glavni kandidat figurirao Juventus, ali pitanje je da li će to sada biti slučaj.

U Torinu je finansijska kriza, a Pogba je prilično skupa roba.

1. Kilijan Mbape (22, PSŽ, napadač)

Izvor: Profimedia

Zna se ko će biti najveća zvijezda narednog ljetnjeg prelaznog roka. Real Madrid ga je silno želio cijelo ljeto, i narednog će biti prvi kandidat da ga dovede, a već je poznato da je odbio PSŽ. Nema namjeru da ostane u timu i da potpisuje novi ugovor, a nije ga privukla ni ponuda da bude plaćeniji od Mesija i Nejmara.

Sledećeg ljeta će nekoliko klubova pokušati da ga ubijedi kako su pravi izbor za njega, ali se čini da je selidba u Madrid najbliža.